به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس مریم السادات مرعشی مجری طرح، سنتز مکانوشیمیایی را یکی از کاربردهای آلیاژسازی مکانیکی دانست و گفت: این روش بر مبنای تهیه مواد به کمک واکنشهای شیمیایی است و با انرژی حاصل از آسیاکاری انجام می شود. این روش، روش مناسبی برای سنتز انواع نانو کامپوزیتها، ترکیبات آلی و غیرآلی، اکسیدها و ترکیبات بین فلزی است.
وی هدف این پژوهش را اثبات امکان فعال سازی واکنش گرماگیر احیا "کربوترمی" اکسیدهای فلزی در حضور واکنش گرمازای احیا آلومینوترمی و در نتیجه تهیه کامپوزیت نانوساختار برنج- آلومینا ذکر کرد و افزود: در این پژوهش، تاثیر واکنشهای احیا آلومینوترمی بر تسریع و تسهیل واکنشهای احیا کربوترمی به منظور تولید کامپوزیت نانوساختار برنج- آلومینا به روش مکانوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت.
مرعشی ادامه داد: برای این منظور از عناصر کربن و آلومینیوم به عنوان عوامل احیا کننده اکسیدهای مس و روی استفاده شده و با انجام محاسبات ترمودینامیکی تغییرات دمای "آدیاباتیک" (درجه حرارت محیط ثابت و بی دررو) واکنش کلی احیا نسبت به مقادیر کربن و آلومینیوم اولیه رسم و چهار دمای آدیاباتیک 298، 1300، 1800 و 2300 برای انجام آزمایشات آسیاکاری انتخاب شد.
به گفته مجری طرح، نتایج به دست آمده از آزمایشها نشان می دهد که در ترکیباتی که دمای آدیاباتیک بیشتر یا مساوی 1800K دارند، واکنشها به صورت ناگهانی فعال می شوند و همزمان با احیا آلومینوترمی، احیا کربوترمی رخ می دهد به طوری که پس از سه ساعت آسیاکاری، کامپوزیت نانوساختار برنج-آلومینا تولید می شود.
نظر شما