به گزارش خبرنگار مهر در شهریار، زهرا قره خانی بعداز ظهر چهارشنبه در مراسمی به مناسبت بزرگداشت روز معلول در اردوگاه شهید منتظری شهرستان شهریار در جمع دانش آموزان معلول شهرستانهای استان تهران اظهار داشت: هم اکنون هفت هزار و 419 دانش آموز استثنایی در 57 مرکز با بهره گیری از هزار و 467 معلم و همکار آموزشی، اداری و توانبخشی در 27 منطقه شهرستانهای تهران مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: این دانش آموزان در گروه های دانش آموزان نیمه شنوا و ناشنوا، نیمه بینا و نابینا، کم توان ذهنی، دارای مشکلات یادگیری، دارای مشکلات رفتاری (اتیسم)، مشکلات جسمی حرکتی، چند معلولیتی و تلفیقی (طرح فراگیر) در مقاطع مختلف تحصیلی درس می خوانند.
این مسئول خاطرنشان کرد: یکی از اهداف این مدیریت طراحی سیستم آموزشی و پرورش و توانبخشی است تا ناتوانیهای ذهنی و جسمی کودکان استثنایی جبران شود و دانش آموزان بتوانند پس از گذراندن مراحل تحصیلی، موقعیت اجتماعی و اقتصادی مناسب شرایط خود را بدست آورند.
قره خانی بیان داشت: تغییر و اصلاح مداوم آموزش و پرورش استثنایی با توجه به روسهای نوین آموزش و پرورش استثنایی، آموزش و پرورش گروه های مختلف کودکان استثنایی با توجه به نیازهای خاص هر گروه در سطوح قبل از دبستان، ابتدایی، راهنمایی و متوسطه با تاکید خاص بر آموزش حرفه ای و تلاش برای تحت پوشش قرار دادن کلیه کودکان و دانش آموزان دارای نیازهای ویژه، کمک به پیشگیری از بروز ناتوانی های جسمی و ذهنی قبل، هنگام و بعد از تولد از طریق ارتقا سطح آگاهی عمومی در زمینه عوامل بروز معلولیتها و خصوصیات کودکان استثنایی و گروه های تحت پوشش از دیگر اهداف این مدیریت در سطح شهرستانهای استان تهران است.
مدیر آموزش و پرورش استثنایی شهرستانهای استان تهران اعلام کرد: همچنین در بخش جنبی این مراسم نمایشگاهی از دستاوردهای دانش آموزان معلول و استثنایی شهرستانهای استان تهران برپا شده است.
وی عنوان کرد: در این نمایشگاه 600 اثر و دستاورد دانش آموزان 14 مدرسه استثنایی استان تهران در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
این مسئول یادآور شد: در این نمایشگاه دانش آموزان معلول دستاوردهای خود را در بخشهای مختلف به خصوص مهارتهای فنی و حرفه ای به نمایش گذاشته اند.
در حاشیه این مراسم معاون وزیر آموزش و پرورش به خبرنگاران گفت: در آموزه های دینی تاکید خاصی به عدالت و مصوبات قانونی شده است که در این راستا باید با فراهم کردن تسهیلات و ارائه خدمات به افراد دارای نیازهای ویژه، بسترهای لازم را برای رشد و شکوفایی آنها فراهم کنیم.
سوسن کشاورز ادامه داد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور طی چند سال گذشته در راستای خدمات دهی مطلوب به دانش آموزان نابینا، کم بینا، ناتوان و کم توان، افراد دارای اختلالات روانی و جسمی خدمات مطلوبی را ارائه کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم یادآور شد: امید است با همکاری سایر سازمانها و ارگانها سطح کیفی این خدمات را ارتقا دهیم.
در بخش دیگری رئیس سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران به خبرنگاران اعلام کرد: توجه به معلول نباید تنها مختص این هفته و روز معلول باشد، بلکه باید طی سال مسئولان به فکر معلولان به خصوص دانش آموزان معلول باشند و برای رفع مشکلات آنها تلاش کنند.
سید علی یزدیخواه ادامه داد: بعد از انقلاب در سطح شهرستانهای این استان 57 مرکز و مدرسه استثنایی ساخته شده به نحوی که هم اکنون در تمامی مناطق 27 گانه شهرستانهای تهران مدرسه استثنایی وجود دارد و دانش آموزان معلول با شرایط جسمی خاص دیگر مجبور نیستند که برای ادامه تحصیل مسافت طولانی را طی کنند.
در این مراسم که به صورت استانی در اردوگاه شهید منتظری شهرستان شهریار برگزاری شد، بیش از 200 نفر از دانش آموزان استثنایی این استان شرکت داشتند و نمایشگاهی آثار و دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند.
نظر شما