۱۲ آذر ۱۳۸۸، ۱۳:۰۱

سپهری:

سیستان و بلوچستان کمترین مشارکت اقتصادی در کشور را دارد

زاهدان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر کار و امور اجتماعی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان 28 تا 29 درصد است و این استان کمترین مشارکت اقتصادی را در کشور دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، محمد رضا سپهری در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی مدیریت کارآفرینی و توسعه منطقه ای در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر اظهار داشت: وضع موجود استان سیستان و بلوچستان نشان می دهد که برخی بنگاه ها نیمه فعال هستند و در این استان نرخ بیکاری حدود 13 تا 14 درصد است.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی و رئیس مؤسسه کار و تامین اجتماعی همچنین با اشاره به نامگذاری دهه چهارم انقلاب به دهه پیشرفت و عدالت، بر تلاش همگان بوی‍ژه دولت و دانشگاهیان در این زمینه تأکید کرد و گفت: وقتی که صحبت از عدالت می شود برابری در درآمد و ثروتها در اذهان عمومی مردم تداعی می کند اما اجرای عدالت در زمینه کارآفرینی به معنای برابری در اختیارات، فرصتها، نیاز ها و مقررات است و باید شرایطی در درآمدها ایجاد شود تا تعادل بین هزینه ها و درآمدها برای جامعه هدف فراهم شود.

سپهری اضافه کرد:‌ رویکرد های درآمد محور در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی با رویکردهای درآمد محور با قابلیتهای استان در تعامل است و نقش ارزش مداری در جامعه ایفا می کند.

وی با اعلام اینکه برای توسعه اشتغال و کارآفرینی توجه به شرایط استانها مد نظر است، تأکید کرد: در سیستان و بلوچستان در زمینه ایجاد اشتغال و فراهم کردن زیرساخت ها باید از قابلیت های کارآفرینی استفاده شود .

معاون وزیر کار با بیان اینکه خوشه های کسب و کار در توسعه کارآفرینی نقش اساسی ایفا می کند، گفت: در استان سیستان و بلوچستان می توان خوشه های فناوری اطلاعات، خوشه های خدماتی، شهرکهای دانشگاهی، انکوباتورها و مراکز رشد، شهرکهای تفریحی و سرگرمی، سینمایی و فیلم و شهرکهای بهداشت را ایجاد کنیم. 

محمدرضا سپهری همچنین عنوان کرد: صنایع کشتیرانی، دستی، ابنیه و راه ها و تولیدات محصولات کشاورزی مثل مرکبات، موز و انبه، خوشه های آبزیان (میگو و ماهی) و بازرگانی و ترانزیت با توجه به امکانات جاده ای و راه آهن و بنادر از فرصتهای کارآفرینی و اشتغال زایی در استان سیستان و بلوچستان است.

وی خاطرنشان کرد: همجواری با دو کشور نیازمند و دارای بازار مصرف فراوان، دسترسی به آبهای آزاد و برخورداری از زیر ساخت های ارتباطی فرصتهای زیادی را برای اشتغالزایی در این استان فراهم کرده که نیازمند شناسایی و تبیین صحیح آن به نسل جوان و دانش آموختگان دانشگاهی است.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان برای توسعه کارآفرینی به امنیت سرمایه گذاری، تثبیت فضای سیاسی و تعمیم ارزشهای کسب و کار کارآفرینان نیاز داریم.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی همچنین به بیان مزیتها و تهدیدهای استان در امر اشتغال و توسعه کارآفرینی اشاره کرد و افزود: در سیستان و بلوچستان مزیتهای بالایی در زمینه های سرمایه گذاری برای کسب درآمد وجود دارد که چابهار یکی از این ظرفیتهاست.

وی با بیان مزیتهای منطقه چابهار برای سرمایه گذاری، از شکنندگی و محدودیت منابع درآمدی، محرومیت شدید منطقه و ضعف زیرساختها نیز بعنوان نقاط ضعف چابهار یاد کرد.

سپهری همچنین تهدیدهای استان را بالا بودن هزینه مبادلات اقتصادی، عدم هماهنگی دستگاه های اجرایی و جمعیت مهاجر عنوان کرد.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی همچنین پیشنهاد کرد تا پنجره واحد برای خدمات رسانی به کارآفرینان و سرمایه گذاران، بانک اطلاعاتی فارغ التحصیلان دانشگاهی و کارآفرینان و سرمایه گذاران در استان ایجاد شود.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی با تأکید بر تدوین و چاپ کتاب راهنمای سرمایه گذاران در استان، اظهار داشت: شناسایی و توسعه خوشه های استان، گسترش مشاغل خانگی، توسعه بخش خدمات و توسعه بازرگانی و ترانزیت در استان سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 994257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha