۱۲ آذر ۱۳۸۸، ۱۲:۳۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

افزایش تورم با ساخت و سازهای غیر اصولی/ تکنولوژی روز فقط در 10 درصد ساختمانها

افزایش تورم با ساخت و سازهای غیر اصولی/ تکنولوژی روز فقط در 10 درصد ساختمانها

قزوین - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: ساخت و سازهای اصولی و با تکنولوژی روز به توسعه پایدار و کاهش تورم کمک می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، امروز پنجشنبه در دومین روز کنگره بین المللی توسعه پایدار شهری که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین جریان دارد، جان تامپسون از انگلستان، وینسنت کیتیو از سازمان ملل متحد، ابراهیم جیده از قطر و رضا پور وزیری و محمد حسن ملک پوراز کشورمان در خصوص راهکارهای توسعه پایدار در جوامع شهری سخنرانی و مقالات خود را ارائه می کنند.

محمد غرضی در حاشیه کنگره بین المللی توسعه پایدار شهری در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: توسعه پایدار نتیجه توسعه تکنیکی است که کمک می کند تا با ارائه خدمات بهتر بتوان داده ها را بیش از گذشته ارتقا داد.

غرضی کاهش خدمات تخصصی و ارزان بودن آن را در افزایش استفاده عمومی از اینگونه خدمات موثر دانست و افزود: اگر خدمات تخصصی گران باشد نمی توان به توسعه پایدار رسید زیرا رغبت مردم در استفاده از آن کمتر می شود و به همین دلیل در بخش ساختمان عمر سازه ها در کشور ما کمتر از متوسط جهانی است.

وی افزود: از دهه 70 به بعد استفاده از تکنولوژی روز در ساختمان سازی کشور رایج شده اما سرعت آن کند و تدریجی است و در حال حاضر تنها 10 درصد ساختمانهای ساخته شده در کشور از تکنولوژی روز بهره مند هستند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور یادآور شد: اجرای مقررات ملی ساختمان در 20 بند مجزا شامل مبحث 15، 16، 17 و 19 در خصوص صرفه جویی در انرژی، مقررات ملی آب، برق، فاضلاب و مکانیک است که در صورت اجرای آن می توان به استحکام و پایداری ساختمانها و افزایش طول عمر آنها کمک کرد.

غرضی معتقد است اگر کشور روند صنعتی شدن را قبول دارد باید در مسیر ساخت و ساز صنعتی هم حرکت کند و با جدی گرفتن اجرای مقررات ملی ساختمان و تربیت نیروی انسانی فعال و پر تحرک و دانش پژوه و مجری می توان به گسترش بهره مندی از تکنولوزی روز در ساختمانها امیدوار بود.

وی خاطرنشان کرد: بخش وسیعی از تورم موجود در کشور نتیجه ساخت و سازهای غیراصولی است که با کاهش عمر مفید ساختمان و بخشهای داخلی مرتبط با آن شاهد افزایش هزینه بازسازی و تعمیر، اصلاح معایب فنی و خرید کالاهای بهداشتی مصرفی در ساختمانها هستیم.

غرضی گفت: عمر آسفالت در کشور سه سال، ساختمان حداکثر 30 سال و لوله کشی کمتر از 20 سال است در حالیکه کشورهای با تورم یک رقمی ساختمانهای با عمر مفید 100 سال دارند که به کاهش تورم در کشورآنها کمک کرده است.

این مسئول اظهار داشت: به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی روز در ساخت وساز و بی توجهی به نظارت فنی ساختمانهای ساخته شده در کشور ما به نسل بعدی منتقل نمی شود و در صورت تحقق این امر باید هزینه هنگفتی صرف بازسازی، نوسازی و یا تجدید بنای آن شود.

وی تصریح کرد: برای طبقات پائین جامعه نیز باید خدمات متناسب داد و با کاهش متراژ زیربنا زمینه بهره مندی آنها را از خدمات روز فراهم کرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور خاطرنشان کرد: اینکه گروه های کم درآمد نمی توانند و یا نباید از خدمات فنی و تکنولوژی روز استفاده کنند فکر غلطی است و برعکس برای کاهش هزینه های مجدد در سالهای آتی افراد کم درآمد باید با استفاده از تکنولوژی روز، نظارت و دقت بیشتری در کیفی سازی ساختمانهای خود داشته باشند تا یک بار برای همیشه ساختمانی با متراژ کمتر اما مستحکم، کم هزینه و مدرن داشته باشند.

غرضی گفت: ارزان ترین خدمات مهندسی در واقع گران ترین خدمات در دراز مدت تلقی می شود بنابرین باید جامعه را به سمتی هدایت کنیم که دغدغه استفاده از خدمات مهندسی فنی اصولی و رعایت مقررات ملی ساختمان در فرهنگ جامعه نهادینه شود.

کد خبر 994295

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha