به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد پرورش ظهر شنبه در محل شرکت آب و فاضلاب مشهد در جمع خبرنگاران از عملیاتی شدن پروژه قمر بنی هاشم یا توزیع آب سد دوستی تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: در حال حاضر دو متر مکعب از آب سد دوستی به شهر انتقال داده می شود که با اجرایی شدن پروژه قمر بنی هاشم این عدد به چهار متر مکعب خواهد رسید و با ایجاد شبکه 250 کیلومتری با قطر 800 الی 1600 میلیمتر انتقال دو متر مکعب دیگر از آب سد دوستی به مشهد امکان پذیر خواهد شد.
وی تاکید کرد: البته پروژه فاز یک انتقال آب سد دوستی 6 متر مکعب است که دو متر مکعب باقی مانده آن تا سال 1410 به مشهد انتقال خواهد یافت.
وی افزود: تاکنون 75 درصد از پروژه قمر بنی هاشم اجرایی شده است و در صورت تامین اعتبار لازم همزمان با دهه فجر به اتمام خواهد رسید که با اجرای آن نیاز آب مشهد به طور کامل برطرف خواهد رسید.
محمد پرورش شبکه آبرسانی مشهد را 3500 کیلومتر عنوان کرد و افزود: شهر مشهد علاوه بر جمعیت بالایی که دارد در پیک فصل گرما پذیرای تعداد زیادی زائر نیز هست که موجب می شود ناچار به تغییر رژیم آب گیری به صورت یکباره شویم.
وی افزود: در برخی از نقاط شهر مشهد حوضچه هایی وجود دارد که با باز و بسته شدن آنها رژیم آب گیری تغییر می کند و مطمئنا خطای انسانی در آن زیاد است اما با اجرای طرح تله متری تمامی حوضچه ها و شیرهای مخازن از یک اتاق کنترل می شوند و موجب پیشگیری از هدر رفت آب می شود.
پرورش ادامه داد: از آنجا که علاوه بر طولانی بودن شبکه آب رسانی داخلی مشهد طرح انتقال آب از سد دوستی نیز مسیری طولانی است می توان با اجرای طرح تله متری مانع بروز برخی از حوادث غیر مترقبه و هدر رفت آب ناشی از آن شد.
وی گفت: این طرح در تهران به صورت بین مخازن آب و در مشهد بین مخازن در شبکه توزیع اجرایی شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به اینکه هدر رفت آب فقط در بخش صنعت کشور 27 تا 30 درصد است، گفت: میزان هدر رفت آب در شبکه مشهد 19.23 درصد است که 11.1 درصد آن به خاطر مصرف آب خارج از کنترل شبکه است که در حاشیه شهرها استفاده می شود و در واقع یک رقم ظاهری است و تنها 9.8 درصد آن واقعی است.
وی افزود: از ابتدای سال جاری 123 کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه آبرسانی مشهد انجام شده است که 100 کیلومتر اصلاح و 23 کیلومتر توسعه بوده است.
پرورش در ادامه گفت: شبکه فاضلاب مشهد 820 هزار مشترک دارد و تمام شبکه های اصلی فاضلاب شهر اجرا شده است.
وی افزود: در حال حاضر سه تصفیه خانه مشهد ظرفیتی بالغ بر 100 هزار متر مکعب دارند و برای توسعه آن معادل 53.5 میلیون یورو از بانک توسعه وام دریافت نموده ایم که می توانیم با استفاده از آن ظرفیت تصفیه خانه ها را متر مکعب افزایش دهیم و طی سه سال آینده این ظرفیت به 308 هزار مترم مکعب افزایش خواهد یافت.
وی افزود: تصفیه خانه های جدیدی که در مشهد احداث شده به صورت برکه ای است و انرژی کمی مصرف می کند چون بیشتر از طبیعت استفاده شده است در حالیکه روشی که در دنیا استفاده می شود SBR است که انرژی زیادی استفاده می کند.
مدیر کل آب و فاضلاب مشهد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد کیفیت تصفیه خانه ها مشهد گفت: اختلاف بین ما با سازمان حفاظت محیط زیست خراسان در مورد نوع آزمایشی است که از تصفیه خانه گرفته می شود و در جلسه مشترک ما در هفته آینده به نتیجه واحد خواهیم رسید اما اگر بخواهیم به طور کلی مشکل فاضلاب و پسماند مشهد را حل کنیم باید طرح جامع فاضلاب اجرایی شود مشکلاتی از قبیل فاضلاب تانکری از بین برود.
وی اظهار داشت: اگر 150 میلیارد ریال وام به شرکت آب و فاضلاب مشهد داده شود این مشکل به سرعت حل خواهد شد.
وی از کاهش مصرف سرانه آب مشهد در تابستان سال جاری نسبت به زمان مشابه آن در سال قبل خبر داد و گفت: شرکت آب و فاضلاب مشهد 830 هزار مشترک دارد که تعداد 707 هزار مشترک خانگی، 92 هزار مشترک تجاری و صنعتی و 20 هزار مشترک اداری- دولتی و آزاد هستند که مصرف سرانه آنها در سال قبل 15.5 متر مکعب و در سال جاری 14.5 متر مکعب بود و این در حالی است امسال به هیچ وجه قطعی آب در تابستان نداشتیم.
پرورش گفت: برای ارتقا کیفیت آب آشامیدنی باید آب آشامیدنی را به صورت جدا از آب شهری در اختیار مشترکین قرار دهیم.
وی افزود: البته در حال حاضر حدود 96.1 درصد آب مشهد از کیفیت عالی برخوردار است اما چنانچه در سالهای آینده به دلیل کاهش ظرفیت منابع آبی ناچار به استفاده از آبهای کم کیفیت سطح شهر بشویم باید آب آشامیدنی را با کیفیت بالا و به صورت جدا به مشترکین ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: اعتبارات 360 میلیارد تومانی اختصاص یافته به شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه ای خراسان نشان دهنده تاکید دولت بر استفاده مردم از آب با کیفیت و بهداشتی است.
نظر شما