۱۸ آذر ۱۳۸۸، ۱۹:۵۷

بیشتر مبتلایان به آنفلوانزای خوکی در سنین نوجوانی و جوانی هستند

بیشتر مبتلایان به آنفلوانزای خوکی در سنین نوجوانی و جوانی هستند

یزد - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بر اساس مطالعات موجود، بیشتر افراد مبتلا به بیماری آنفلوانزای نوع A در سنین نوجوانی و جوانی هستند.

دکتر محسن میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد با اشاره به اینکه بیشتر اوقات نوجوانان و جوانان در مراکز آموزشی سپری می‌ شود، اظهار داشت: به همین دلیل نقش آموزگاران و مربیان در جلوگیری از انتشار این بیماری بسیار مهم و اساسی است.

وی افزود: آنفلوانزای خوکی نوعی بیماری ویروسی واگیردار است که در صورت بی‌ توجهی به رعایت اصول بهداشتی می ‌تواند در مدت کوتاه منجر به ابتلای افراد زیادی از جامعه شده و این همه ‌گیری عواقب اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی بسیاری به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه افراد مبتلا به آنفلوانزای جدید قبل و بعد از شروع علائم می توانند بیماری را به دیگران انتقال دهند، ادامه داد: عامل بیماری آنفلوانزای جدید می‌ تواند روی اشیا دو تا هشت ساعت زنده باقی بماند و بیماری را به دیگران منتقل کند.

میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سایر گروه‌ های در معرض خطر این بیماری عنوان کرد: افراد بالای 65 سال و کودکان زیر پنج سال، مبتلایان به بیماری‌ های مزمن ریوی، قلبی، آسم، دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی و نیز افراد بسیار چاق، زنان باردار، ساکنان خانه‌ های سالمندان و آسایشگاه ‌های بیماران مزمن بیشترین افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

وی مهمترین علائم بیماری را تب، گلو درد، سرفه و سردرد برشمرد و ادامه داد: علائمی نظیر لرز، کوفتگی بدن، احساس خستگی همچنین اسهال و استفراغ نیز در برخی بیماران مشاهده می ‌شود که در صورت مشاهده علائم مذکور، باید به سرعت به به پزشک مراجعه شود.

میرزایی در مورد پیشگیری از این بیماری بیان داشت: شستن دستها با آب و صابون یا تمیز کردن آنها با محلو ل‌های ضدعفونی کننده در پیشگیری بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل ضروری است در هر بار شستن دست ‌ها این عمل دو مرتبه تکرار شود.

وی در مورد اقدامات مراقبتی در بیماران مبتلا به آنفلوانزای جدید یادآور شد: استراحت، نوشیدن مایعات، تغذیه مناسب و استفاده از استامینوفن به عنوان تب‌ بر بهترین راه درمان بیماری آنفلوانزای جدید است و برای کاهش تب ناشی از آنفلوانزای جدید از مصرف آسپرین خودداری شود.

میرزایی تاکید کرد: واکسن آنفلوانزای فصلی روی بیماری آنفلوانزای جدید موثر نیست اما تزریق آن برای افراد پر خطر توصیه می‌ شود.

کد خبر 996354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha