مجید جوانمرد کارگردان فیلم "شکار روباه" با اشاره به نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه این فیلم در جشنواره فیلم فجر پارسال اصلا مورد توجه قرار نگرفت و حضور آن در بخش خارج از مسابقه نیز بیشتر به دیده نشدن آن کمک کرد. حتی خیلی از مخاطبان متوجه نمایش آن در این رویداد بینالمللی نشدند.
وی افزود: "شکار روباه" در نهایت بیخبری در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. البته من بعد از مدتها که در سینمای ایران فعالیت نداشتم با این فیلم بازگشتم. فکر میکنم برای خودم هم جای تعجب داشت که با چنین فیلمی دوباره در سینما مطرح شوم.
جوانمرد با اشاره به ساخت آخرین فیلم سینمایی خود گفت: من سال 75 فیلم "آخرین شلیک" را ساختم که به دلیل مسائل سیاسی اکران نشد. به نوعی تنها فیلمی که قبل از این کار از من به نمایش درآمد، "عروس خون" بود که سال 72 اکران شد. بعد از آن احساس کردم با توجه به تغییر ذائقه مخاطب و تهیه کنندهها در سینما که بیشتر به تولید آثار کمدی و لودگی کشیده شده بودند، نمیتوانم کار کنم.
وی ادامه داد: ژانر مورد علاقه من حادثه ای - اجتماعی است. ولی متاسفانه به این نوع سینما توجه نمیشد و مورد بیمهری قرار گرفته بود. به همین دلیل و نبود شرایط مناسب تصمیم گرفتم برای مدتی در سینما فعالیت نداشته باشم. البته ما پروسه تولید این فیلم را نیز بی سر و صدا برگزار کردیم و ترجیح من این بود.
این کارگردان سینما افزود: "شکار روباه" محصولی از شبکه جهانی سحر به تهیه کنندگی محسن جاهد است. در ابتدا تهیهکننده مطمئن نبود که این فیلم را ما بتوانیم به نسخه 35 تبدیل کنیم. اما خوشبختانه پس از گذشت مدتی از تولید با موافقت شبکه این موضوع قطعی شد و من نیز با انگیزه بیشتری ساخت آن را دنبال کردم.
وی با توجه به شرایط اکران این فیلم گفت: به طور کامل از شرایط اکران فیلم راضی نیستم. البته باید شرایط نمایش فیلمها را نیز در سینمای ایران در نظر گرفت به هر حال ممکن است، تهیهکننده ترجیح دادند این فیلم در گروه سینمایی آزاد اکران عمومی شود. من هنوز نتوانستم این فیلم را در سالن سینما با مخاطبان ببینم اما واکنشهای خوبی از استقبال آنها شنیدم.
جوانمرد درباره ایده اولیه "شکار روباه" عنوان کرد: قصه فیلم با آن چیزی که در ذهن من میگذشت به نوعی نزدیک بود. این قصه میتوانست فیلمی باشد از جنس کارهایی که من قبلا در سینما انجام دادم. اما به دلیل طرز تفکری که بر این فیلم سایه انداخته بود، کمی از اختیارات من کم شد.
وی خاطر نشان کرد: این موضوع باعث شد این فیلم تقریبا تبلیغاتی شود. من در ابتدا از این موضوع امتناع کردم. تصمیم گرفتم فیلم سفارشی نسازم. اما به هرحال فکر میکنم هنوز هم کمی سایه نگاه تبلیغاتی بر فیلم دیده می شود. فیلمنامه این فیلم متعلق به فتانه یعقوبی است.
جوانمرد افزود: بعد از طرح ساخت این فیلم متوجه شدم، لوکیشنهای آن بسیار جذاب بود و فیلمبرداری قرار بود در ایران، ایروان و لندن انجام شود. البته به نوعی قصه را هم خودم دوست داشتم و به نگاه من در سینما نزدیک بود. فیلمنامه را برای ساخت بازنویسی کردم.
این کارگردان سینما درباره وجه تبلیغاتی "شکار روباره" عنوان کرد: به هر حال قصه به شخصیتهایی میپردازد که دانشمندان انرژی هستهای در ایران هستند و ماجرا نیز درباره توطئههای اطراف این آدمها است. این امر باعث میشود که نگاه تبلیغاتی در فیلم دیده شود. به همین دلیل سعی کردم روی ساختار و فرمهای تکنیکی فیلم بیشتر کار کنم تا این موضوع کمتر دیده شود. این فیلم از روایت کلاسیک مدرنی برخودار است.
وی با اشاره به جایگاه "شکار روباه" در کارنامه کاری خود، گفت: قبل از شروع این کار من پروانه ساخت "یک چکه باران" را دریافت کردم که قرار بود کار تهیه کنندگی آن را نیز خودم انجام دهم. متاسفانه موفق به جذب سرمایه آن نشدم. به همین دلیل برای مدتی بیکار بودم. میخواستم از این شرایط جدا شوم به همین دلیل ساخت "شکار روباه" را قبول کردم.
جوانمرد خاطر نشان کرد: از ساخت این فیلم لذت بردم و به هر حال امضا من پای آن است. فکر میکنم از بلوغ تکنیکی خاصی برخودار باشد. با توجه به تجربه ای که در سینما کسب کردم از ساخت آن راضی هستم.
وی درباره انتخاب بازیگران این پروژه گفت: زمانی که من وارد ساخت این پروژه شدم به نوعی ترکیب بازیگران کامل بود. من سعی کردم خودم و فیلمنامه را با بازیگران مطابقت دهم و به نوعی هماهنگ شوم تا به کلیت کار ضربه ای وارد نشود. در اواسط فیلم متوجه شدم که ما از ترکیب بازیگران خوبی برخورداریم. برای اینکه کار با توجه به لوکیشنها از حضور بازیگران ایرانی و ارمنستانی استفاده کردیم.
این کارگردان سینما در پایان تاکید کرد: من در مرحله اول یک کارگردان قصه گو هستم. فکر میکنم فیلمنامه باید دارای یک قاعده درستی برای این موضوع باشد. اگر حس کنم که مخاطب از دیدن فیلم سرگرم می شود قطعا از ساخت آن راضی هستم.
فیلمبرداری "شکار روباه" در تهران، ارمنستان و اصفهان انجام شده و سیدمحسن جاهد علاوه بر تهیهکنندگی فیلم مدیریت فیلمبرداری آن را نیز به عهده داشته است. دانیال حکیمی، سام درخشانی، فرهاد قائمیان، سیمون باغداساریان، پوراندخت مهیمن، حامد آقایی، دادا پطروسیان، درو میناسیان، واروژ خاچاطوریان و جمعی دیگر از بازیگران ارمنستان در فیلم بازی کردهاند.
"شکار روباه" در ژانر پلیسی جاسوسی تهیه شده و داستان ماجراهایی است که با سفر علی و سهراب دو برادر پژوهشگر ایرانی به ایروان برای شرکت در یک کنفرانس علمی آغاز میشود. پایان این کنفرانس و آشنایی سهراب با ورونیکا نقطه شروع تحولاتی است که زندگی این دو برادر، خانواده و اطرافیان آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
فتانه یعقوبی فیلمنامه این پروژه سینمایی را نوشته و دیگر عوامل تولید آن عبارتند از مدیر تولید و برنامهریز: بهمن گودرزی، طراح هنری: کیوان مقدم، طراح صحنه و لباس: سارا سمیعی، طراح گریم: مهین نویدی، صدابردار: رضا اردلان، دستیار کارگردان: افشین رضایی و عکاس: لیلا خوشکنار.
"شکار روباه" تازهترین فیلم جوانمرد پس از 12 سال دوری از سینمای ایران است. او فیلمهای سینمایی "مار"، "دستمزد"، "تیغ آفتاب"، "قافله"، "عروسی خون" و "در سرزمینی دیگر" را در کارنامه دارد.
نظر شما