استاندار لرستان در حاشیه بازدید از عملیات احداث راه دسترسی سد بختیاری به خبرنگار مهر گفت: از محل روستای چمشک تا ایستگاه راه آهن تنگ هفت دورود به اندیمشک مسیر راهشکافی شده که این امر موجب رونق و آبادانی منطقه نیز شده است.
صابری با اشاره به برخی مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست در این زمینه از تشکیل جلسه ای در محل پروژه خبر داد و گفت: در این جلسه مشکلات موجود در این زمینه حل و فصل شد.
وی با اشاره به وجود 400 متر تونل در مسیر راه دسترسی به سد بختیاری، یادآور شد: عملیات حفر این تونلها از یک طرف آغاز شده است که طی هفته آینده با رفع مشکلات موجود در زمینه منابع طبیعی حفاریها از دو جبهه به طور همزمان ادامه خواهد یافت.
استاندار لرستان با مطلوب ارزیابی کردن روند پیشرفت پروژه، خاطرنشان کرد: برای اجرای راه دسترسی به سد بختیاری دو سال زمان در نظر گرفته شده که با روند کنونی به طور حتم در موعد مقرر به بهره برداری می رسد.
ساختگاه سد و نیروگاه بختیاری در بخش سفلای رودخانه بختیاری در استان لرستان و در بخش جنوب غربی ایران در دامنههای جنوب غربی کوه های زاگرس چین خورده و در ناحیهای به طول شرقی 48 درجه و 46 دقیقه و 50 ثانیه و عرض شمالی 32 درجه و 57 دقیقه و 41 ثانیه و در شمال غرب ایستگاه تنگ پنج (هشتمین ایستگاه حد فاصل اندیمشک - دورود) در مسیر راه آهن تهران - اهواز، بر روی رودخانه بختیاری واقع شده است.
سد بختیاری بلندترین سد دو قوسی بتنی جهان با ارتفاع 315 متر و بزرگترین مخزن مصنوعی ذخیره آب کشور پس از کرخه با حجمی معادل 4.8 میلیارد متر مکعب در تراز نرمال است.
از نکات مهم در اجرای این سد این است که برای احداث سد و نیروگاه بختیاری نیازی به جابجایی ساکنین در محدوده دریاچه سد نیست و با توجه به صعب العبور بودن منطقه، با احداث و آبگیری این سد اراضی کشاورزی زیادی غرقاب نخواهد شد و هیچ روستای دائمی به زیر آب نخواهد رفت.
نظر شما