۲۵ آذر ۱۳۸۸، ۸:۴۱

اختصاصی مهر/

اعتبار مرمت دارالفنون در ردیف بودجه مستقل می شود

اعتبار مرمت دارالفنون در ردیف بودجه مستقل می شود

رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت به عنوان متولی بازسازی دارالفنون گفت: از دولت خواسته ایم که اعتبار جداگانه ای را در ردیف بودجه امسال برای مرمت مدرسه دارالفنون در نظر گیرند.

هاجر تحریری نیک صفت در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر افزود: دارالفنون هزینه های بسیار بالایی دارد که با توجه به محدودیتهای بودجه ای آموزش و پرورش نمی توانیم این مدرسه را با سرعت بازسازی کنیم.

قدمت مدرسه دارالفنون به عنوان اولین مدرسه ایرانی که امیرکبیر بنیانگذار آن بود به 157 سال می رسد. این مدرسه هم اکنون در حال بازسازی توسط سازمان میراث فرهنگی و نوسازی مدارس کشور است.

رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت با بیان اینکه چشم انداز خوبی در انتظار دارالفنون است اظهار کرد: هم اکنون در حال بازسازی  یکی از اضلاع این مدرسه هستیم تا بتوانیم آن را به موزه تعلیم و تربیت اختصاص دهیم و در حال حاضر مقاوم سازی آن در حال انجام است.

تحریری نیک صفت با اشاره به کشمکشهای بنیاد ملی نخبگان برای تصرف دارالفنون گفت: در طول سالهای گذشته نسبت به آموزش و پرورش بی توجه ای شده است و نباید املاکش را نیز از آن گرفت.

 با  تبدیل  مدرسه دارالفنون به دانشگاه فرهنگیان  چندان موافق نیستم چرا که قطعا به تخریب دوباره آن منجر می شود

هاجر تحریری یک صفت

این مقام ارشد در آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به اینکه نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور از دارالفنون رقم می خورد باید آن را بدست آموزش و پرورش سپرده شود که شد. اما ما مشکلی با بنیاد ملی نخبگان نداشتیم و می توانستیم با آنها هم فعالیت کنیم ولی آنها کل دارالفنون را می خواستند که واگذاری آن غیرممکن بود.


بنیاد علمی نخبگان در روزهای نخستین بازسازی این مدرسه اعلام کرد که مالکیت این مکان تاریخی را به عهده می گیرد که با تلاش مسئولان وزارت آموزش و پرورش این مدرسه به این وزارتخانه بازگشت.

تحریری نیک صفت با بیان اینکه مسئولان وزارت آموزش و پرورش دو ایده برای مدرسه دارالفنون دارند ادامه داد: یک ایده تبدیل این مدرسه به موزه و دیگری ایجاد دانشگاه فرهنگیان در آن است که بنده با دومی چندان موافق نیستم چرا که قطعا به تخریب دوباره آن منجر می شود.

رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: باید این مدرسه را با کمک میراث فرهنگی آباد کنیم تا به محلی برای بازدید عموم تبدیل شود و مردم سر آغاز نظام تعلیم و تربیت نوین در ایران را از گذشته تا به امروز ببینند.

وزیر سابق آموزش و پرورش عنوان کرده بود که پس از بازسازی دارالفنون آنجا را تبدیل به دانشگاه فرهنگیان می کند که با  وزیر جدید موضوع دانشگاه فرهنگیان را به شکل ضمنی منتفی دانست.

تحریری نیک صفت همچنین به همکاریهای خوب شهرداری، سازمان نوسازی مدارس و میراث فرهنگی برای بازسازی دارالفنون اشاره کرد و گفت:  ما دوست داریم دارالفنون در مدت کوتاهی بارسازی شود اما این ایده آل در کوتاه مدت شدنی نیست.

هم اکنون آثار تاریخی بسیاری در دارالفنون همچون اولین تلفن وارد شده به ایران، دهها کتاب و مجله و صدهها عکس از شاگردان و بزرگان تاریخی وجود دارد که هیچ حفاظت فیزیکی از آنها نمی شود

رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش همچنین از راه اندازی کتابخانه این مدرسه خبر داد و گفت: تمام اسناد و کتابهای موجود در دارالفنون را جمع آوری کرده و کارشناسانی را برای ویروس زدایی و دسته بندی به کار گرفته ایم تا بتوانیم در آینده آن را افتتاح کنیم. در ضمن کسی نمی تواند دارایی های دارالفنون اعم از کتاب یا میراث فرهنگی را خارج کند چرا که تعداد آنها محدود است و ما حراست ویژه در این زمینه داریم.

این مقام ارشد در وزارت آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: هم اکنون دانش آموزان از این مجموعه بازدید می کنند و در آینده نزدیک درهای این مکان تاریخی را برروی همه علاقمندان تعلیم و تربیت برای بازدید از این مکان تاریخی باز خواهیم کرد. 

کد خبر 998214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha