۲۱ آذر ۱۳۸۸، ۱۲:۴۳

55 هزار خانوار خراسان جنوبی در زمینه فرآوری و تولید زرشک فعالیت می کنند

55 هزار خانوار خراسان جنوبی در زمینه فرآوری و تولید زرشک فعالیت می کنند

بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 98 درصد زرشک ایران و جهان در این استان تولید می ‌شود، گفت: بیش از 55 هزار خانوار روستایی و شهری استان در زنجیره تولید، بسته ‌بندی، توزیع و فرآوری زرشک فعالیت می ‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد زاری ظهر شنبه در جمع خبرنگاران از افتتاح یک طرح صنایع فرآوری زرشک در شهرستان بیرجند خبر داد و اظهار داشت: این سازمان از تولیدکنندگان و صاحبان صنایع فرآوری زرشک و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی حمایتهای فنی و اعتباری می ‌کند.

وی افزود: حدود 40 واحد تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان فعال است و طرحی دیگر که در زمینه فرآوری محصول زرشک فعالیت می ‌کند نیز افتتاح می‌ شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در این طرح صنعتی انواع شربت و مرباها، آب زرشک و نکتار میوه از محصول زرشک تولید می ‌شود و علاوه بر این واحد تولیدی در زمینه بسته‌ بندی انواع خشکبار فعال است.

زاری کل سرمایه‌ گذاری انجام شده در این شرکت را حدود 15 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از این میزان چهار میلیارد ریال سهم آورده متقاضی و 11 میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت شده است.

به گفته وی ظرفیت تولید این شرکت بیش از دو هزار و 131 تن در سال است و برای 11 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هدف از اجرای این واحد تولیدی را جمع‌ آوری محصولات کشاورزی، جلوگیری از ضایعات محصول زرشک، توسعه بخش کشاورزی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی و بالا بردن ارزش افزوده این محصول با ارزش و استراتژیک عنوان کرد.

زاری افزود: امسال از حدود 14 هزار هکتار از باغهای زرشک استان بیش از شش هزار تن زرشک خشک تولید شده است.

وی بیان داشت: با توجه به ارزش اقتصادی، کسب درآمد و اشتغالزایی این محصول باید مسئولان کشوری نگاه ویژه ‌ای به این محصول داشته باشند و با اختصاص اعتبارات لازم به سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت از تولیدکنندگان و صنایع این بخش کمک کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: در برنامه چهارم توسعه بیش از 150 میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی، منابع تبصره ‌ای و بنگاه‌ های کوچک زودبازده در توسعه بخش کشاورزی استان سرمایه‌ گذاری شده که در نتیجه احداث این صنایع برای حدود 700 نفر شغل ایجاد شده است.

زاری بیان کرد: چنانچه زمینه استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن در استان فراهم و زنجیره کامل تولید تا مصرف در کنار هم ایجاد شود، تولیدها در کمترین زمان ممکن برای فرآوری در اختیار واحدهای صنعتی مربوط قرار می‌ گیرد و علاوه بر کاهش ضایعات محصول با کوتاه شدن دست واسطه ها و دلالان، تولید کنندگان به سود واقعی خود می‌ رسند.

کد خبر 998628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha