۲۲ آذر ۱۳۸۸، ۹:۰۵

توسعه فرهنگ منوط به شناخت تمامی ابعاد این حوزه است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرکل ارشاد هرمزگان گفت: توسعه همه جانبه حوزه مهم و حیاتی فرهنگ منوط به شناخت تمامی ابعاد پیدا و پنهان این حوزه است.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، همایون امیرزاده شامگاه شنبه در نشست مطبوعاتی گفت: یکی از دغدغه های مهم و غیر قابل انکاری که ذهن برنامه ریزان و سیاستگذاران کشور را به خود معطوف داشته چگونگی برون رفت از وضعیت کنونی فرهنگ جامعه به عنوان اصلی ترین زیربنای توسعه ملی است.

وی اظهار داشت: اگرچه نمی توان غفلت های تاریخی به حوزه فرهنگ کشور و صدمات غیرقابل جبران در این زمینه را از یاد برد اما از اینکه طی سالیان اخیر به ویژه در دولت نهم و در برنامه پنچم توسعه نقش و جایگاه ویژه ای برای این بخش مهم در نظر گرفته شده است جای بسی امیدواری است.

امیرزاده توسعه همه جانبه حوزه مهم و حیاتی فرهنگ را منوط به شناخت تمامی ابعاد پیدا و پنهان این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: شناخت عالمانه منابع موجود فرهنگی، ارائه شاخص های کمی و کیفی، تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و استفاده بهینه از توانمندی های سرزمینی می تواند در رسیدن به پایداری فرهنگی جامعه مفید باشد و تا زمانی که فضای ارزیابی های فرهنگی با تمام ظرایف و پیچیدگی های آن در مقابل دیدگان برنامه ریزان ترسیم نشود، رسیدن به اوج اقتدار فرهنگی بیشتر به یک آرمان غیرقابل دسترس شباهت دارد.

مدیرکل ارشاد هرمزگان با تاکید بر اهمیت مولفه های فرهنگی در برنامه پنجم توسعه کشور گفت: پیداست در این میان سهم هر یک از استانهای کشور در پایداری فرهنگی مهمترین مولفه ای است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته تا امکان دستیابی به اهداف کلان فرهنگی کشور با چشم انداز 1404 فراهم آید.

وی سند توسعه فرهنگی هرمزگان را به عنوان نقشه راه حوزه فرهنگ و هنر استان معرفی کرد و افزود: در این سند مهم تلاش شده تمامی موارد در قالب تعاریف و شاخص های عملیاتی به گونه ای واقع بینانه مورد بررسی قرار گرفته و راهبردهای عملیاتی مشخص جهت فایق آمدن بر شرایط موجود پیشنهاد داده شود.

امیرزاده تصریح کرد: سند توسعه بخش فرهنگ هرمزگان با همیاری نخبگان، مفاخر، پژوهشگران و اساتید برجسته حوزه فرهنگ و دانشگاه و همکاری ادارات و سازمان های فرهنگی استان تهیه و تدوین شده است و در کارگروه ها و کمیته های مختلف فرهنگ و هنر، فرهنگی - اجتماعی، شورای برنامه ریزی استان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و پس از رفع نواقص در چند مرحله به تصویب نهایی رسیده و هم اکنون نیز چاپ و منتشر شده است.

وی اذعان داشت: تهیه این سند به عنوان اولین سند فرهنگی در کشور مورد استقبال سایر استانها و وزیر ارشاد قرار گرفته است و بر اجرای آن در سطح کلان و ملی نیز تاکید شد به نحوی که سایر استانها نیز باید بر اساس ظرفیتهای خود مبادرت به تهیه و تدوین سند بخش حوزه فرهنگ خود کنند.

کد خبر 998796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha