۲۲ آذر ۱۳۸۸، ۱۰:۵۱

انتقاد بطحایی به مدل تولیدعلم/

مدل تولید علم در دانشگاههای کشور بر اساس الگوی قبل انقلاب است

مدل تولید علم در دانشگاههای کشور بر اساس الگوی قبل انقلاب است

رئیس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با بیان اینکه مدل تولید علم در دانشگاهها بر اساس الگوی قبل از انقلاب است گفت: این مدل باعث شده است که دستاوردهای دانشگاههایمان که همان دانشجویان هستند به خارج از کشور مهاجرت کنند.

محصول دانشگاههایمان به خارج می روند

محمد تقی بطحایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: سیاستهای بلند مدت دانشگاهی باید قالب یک مدل تولید علمی و مصرف علمی باشد. اگر دانشگاهها مدل تولید علم بر مبنای مصرف علم نداشته باشند دچار همین وضعی می شویم که در حال حاضر شاهد آن هستیم. در حال حاضر مدل تولید علم در دانشگاهها بر اساس الگوی قبل از انقلاب است بنابراین محصول دانشگاههایمان به خارج می روند یعنی محصولات دانشگاههایمان به صورت محصول صادراتی درآمده اند.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ضمن تاکید بر الزامات سیاستگذاری در دانشگاهها، برنامه ریزی را از دیگر قیدهای ضروری در راه توفیق دانشگاه و تحقق تعامل صنعت با دانشگاه دانست و گفت: سیاستگذاری مقید به زمان و بودجه نیست زیرا سند چشم انداز و نقشه راه علمی مقید به زمان نیستند اما برنامه ریزی که باید در کنار سیاستگذاریها نقش آفرینی کند بسیار مقید به زمان و بودجه است. بنابراین دانشگاهی می تواند با برنامه جلو رود که در محدودیت زمان و بودجه ایست نکند و همواره به دنبال مسیرهای متفاوت برای اجرای برنامه باشد.

وی گفت: با توجه به سند علمی کشور اولویت های پژوهشی مشخص شدند و خوشبختانه سند علمی کشور همزمان با هفته پژوهش و سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی مراحل پایانی خود را طی می کند.

بطحایی افزود: دانشگاه خواجه نصیر با الگو قرار دادن سیاستهای کلان کشور به سمت برنامه ای استراتژیک حرکت کرد تا بر اساس آن تا سال 92 بتواند جزو پنج دانشگاه اول کشور قرار گیرد اما وقتی در مسیر برنامه قرار گرفت متوجه شد که باید از فضای بودجه دولتی بیرون بیاید و بودجه دولتی را فقط به عنوان یک کمک هزینه ببیند و به دنبال تامین منابع مورد نیاز خود از مسیرهای دیگری باشد.

بطحایی در خصوص وضعیت تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر به مهر گفت: امکانات پژوهشی و آموزشی در حال حاضر نسبتا خوب است اما امکانات ما بیشتر نرم افزاری است و تجهیزات کمی داریم.

هشت سال است که تجهیزات دانشگاه خواجه نصیر تقویت نشده است

وی افزود: در حدود هشت سال است که تجهیزات دانشگاه خواجه نصیر تقویت نشده و افزایش سطح امکانات پژوهشی ضروری به نظر می رسد.

رئیس دانشگاه خواجه نصیر تاکید کرد: باید به این سمت حرکت کنیم که تجهیزات آزمایشگاهی و پژوهشی مورد نیاز را در داخل کشور تولید کنیم و بدین طریق جلوی خروج پول و ارز را بگیریم که بی شک با توجه به ظرفیت های موجود در بخش های صنعتی و سیستم موجود چنین امری دور از دسترس نیست.

کد خبر 999283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha