سید حسن میرعماد در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان گفت: درختان سرخدار در جنگل ابر شاهرود از نظر ارتفاع، قطر و وسعت در جهان بینظیر هستند.
وی با اشاره به اینکه درخت سرخدار گونه با ارزش تاریخی و بینظیر در جنگل ابر شهرستان شاهرود نیازمند حمایت است، گفت: جنگل ابر در شهرستان شاهرود از نظر برخورداری از گونههای جنگلی در ایران و جهان بینظیر است.
به گفته وی، درختان سرخدار یکی از گونههای درختان جنگل ابر هستند که از چهار هزار هکتار وسعت این گونه در جهان نزدیک به 300 هکتار آن یعنی بیشترین سطح به صورت متمرکز در جنگل ابر ایران موجود است.
وی تاکید کرد: به اعتقاد کارشناسان، اجرای طرحهای عمرانی در جنگل ابر میتواند به این گونه با ارزش جنگلی آسیب رسانده و آن را با خطر مواجه سازد.
به گفته وی، برخی از علاقمندان به طبیعت و کارشناسان معتقدند باتوجه به غیراقتصادی دانستن احداث جاده در این جنگل باید از چندین محور دیگر که در حال حاضر موجود است، استفاده کنیم و اصراری به ساخت این جاده توسط مقامات محلی نباشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: گونه درخت سرخدار در آستانه انقراض است و ایجاد تغییرات در جنگل ابر شاهرود میتواند سرعت انقراض و نابودی این گونه نادر که در این جنگل از ارتفاع بینظیر تا 24 متر و قطر دو متر برخوردار است را تسریع بخشد.
وی افزود: درخت سرخدار از سوزنی برگهای بومی و با ارزش است که مربوط به اواخر دوران سوم و اوایل دوران چهارم زمینشناسی است که به علت در خطر انقراض بودن جزو جوامع ذخیرهگاهی طبقهبندی میشود.
میرعماد با بیان اینکه این گونه از نظر تنوع زیستی و حفظ ذخایر ژنتیکی و بومشناختی از گونههای منحصر به فرد جنگلهای خزری است، گفت: چوب این گونه درختان در میان سوزنیبرگان به علت نداشتن صمغ، دوام بسیار و ماندگاری کنده آن بعد از 50 تا 60 سال از قطع درخت، استثنایی است.
وی با بیان اینکه برگ این درختان سمی و غیرقابل استفاده به عنوان علوفه است، تصریح کرد: جنگلنشینان شمال این درخت را از بیم استفاده دامها از برگ آن قطع میکردند و به همین علت در گذشته آسیبهای فراوانی به موجودیت این گونه وارد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه این درخت دارای آلکالوئیدتاکسین است، گفت: در کشور هند برگها و میوه بدون دانه آن را به عنوان مسکن، آرام بخش و ضدعفونی کننده استفاده میکنند.
نظر شما