۲۲ آذر ۱۳۸۸، ۱۴:۴۵

توسط محیط بانان /

پنج قلاده یوزپلنگ ایرانی در توران سمنان مشاهده شد

پنج قلاده یوزپلنگ ایرانی در توران سمنان مشاهده شد

یک گروه پنج قلاده ای از یوزپلنگ های ایرانی در پارک ملی توران توسط محیط بانان محیط زیست در این زیستگاه دیده شدند که همین امر امید محیط بانان برای تداوم مطلوب حیات یوز ایرانی را افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این مشاهده در حالی صورت گرفت که چند روز قبل از آن نیز تعدادی از بازدیدکنندگان پارک ملی توران به همراه محیط بانان موفق به رویت سه قلاده یوز و حتی عکسبرداری از آنها شده بودند اما این بار مشاهده پنج قلاده یوزپلنگ که به صورت گروهی در حال حرکت بودند محیطبانان و کارشناسان حیات وحش را نه تنها شگفت زده بلکه به بقای یوزپلنگ و افزایش تعداد این جانور در پارک ملی توران سمنان امیدوار کرد.

قربانلو رئیس منطقه حفاظت شده و پارک ملی توران در این باره گفت: دسته 5 قلاده ای یوزها در منطقه حیدرآباد توران دیده شده و 3 قلاده دیگر در منطقه چشمه علی و ابوالیحیی در داخل پارک ملی توران مشاهده شدند که محیط بانان موفق به عکسبرداری از آنها هم شدند اما کیفیت عکس ها چندان مطلوب نیست.

پارک ملی و منطقه حفاظت شده توران در حال حاضر یکی از وسیعترین زیستگاههای یوزپلنگ ایرانی در کشور محسوب می شود اما حضور دامداران محلی و دهها هزار راس دام اهلی و شتر در این منطقه یکی از مهمترین تهدیدات این منطقه به شمار می رود که انتظار می رود در یک اقدام ملی برای حل این معضل چاره اندیشی شود.

با این حال به منظور برقراری امنیت در پناهگاه حیات وحش میاندشت در استان خراسان شمالی یک میلیارد ریال از اعتبارات ملی برای زیستگاه یوز ایرانی اختصاص یافت.

بنابراین گزارش در پی سفر معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و تعدادی از اعضای کمیته راهبری پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی به استان خراسان شمالی، یک میلیارد و 50 میلیون ریال از اعتبارات ملی برای تعدیل مشکلات دامداری در پناهگاه حیات وحش میاندشت و خرید برخی مستثنیات دامداران که در محدوده های حساس قرارگرفته است، اختصاص یافت.
 
دو هقته قبل دکتر محمد باقر صدوق معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در جریان بازدید از پناهگاه حیات وحش میاندشت در استان خراسان شمالی این منطقه را یکی از بهترین زیستگاههای یوز ایرانی برشمرد که هنوز دارای جمعیت قابل توجهی آهو است و چنانچه چرای دام طبق ضوابط و مقررات صورت گیرد می تواند منجر به افزایش جمعیت آهوها و نیز یوزپلنگ در این منطقه شود.

میاندشت یکی از قدیمی‌ترین زیستگاه‌های یوز در کشور به شمار می‌رود. این منطقه که با مساحتی برابر با 84435 هکتار در استان خراسان شمالی قرار دارد سال 1354 به عنوان پناهگاه حیات وحش اعلام شد. از سال 1359 تا 1382 هیچگونه گزارش رسمی از وجود یوزپلنگ در این منطقه وجود نداشته است.

کد خبر 999435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha