به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحمید جمال الدینی روز یکشنبه در جمع دانشجویان استعداد درخشان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران، نوآوری دانشجویان علوم پزشکی را در حل معضل، توانمندسازی و ارائه پروژه در راستای حل معضل ضروری دانست و گفت: این موضوع با خلاقیت متفاوت است و دانشجویان علوم پزشکی می توانند در کانون های فکر برای این حوزه نظرات خود را ارائه کنند.
وی فرهنگ سازی در حوزه دانشگاههای علوم پزشکی را برای توسعه موضوع استعداد درخشان ضروری خواند و گفت: در این راستا و برای استفاده از توان دانشجویان می توان طرح باشگاه مجازی استعداد درخشان علوم پزشکی را تهیه کرد.
جمال الدینی با اشاره روند تدوین آیین نامه های مربوط به دانشجویان استعدادهای درخشان گفت: تغییر آیین نامه ها از سال 83 آغاز شد و پیش از این وزارت بهداشت تنها عضوی در شورای استعداد درخشان بود که مرکزیت آن با وزارت علوم بود و دفتر استعداد درخشانی وجود نداشت.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه های قبلی بر برگزیده های کنکور تاکید داشتند و بیشتر کمی بود. پس از تغییرات آیین نامه ها با دانشجویان بسیاری از دانشگاهها جمع هایی تشکیل شد و پس از نظرخواهی و نظرسنجی از آنها، آیین نامه ها نهایی شد.
عضو شورای استعداد درخشان وزارت بهداشت یادآور شد: حوزه های مدیریتی برای استعداد درخشان در دانشگاهها یکسان نبود و این پراکندگی موجب شده بود که هر فردی بر اساس تفکر خود بخشی از دانشجویان را نخبه بداند . از سوی دیگر در نظر مردم، پزشکی نخبه محسوب می شود که باسواد و در رشته خودش توانمند باشد.
وی افزود: توانمندسازی گروه نخبگان باید به گونه ای صورت گیرد که ابعاد مختلف یک فرد را توانمند کند و سرمایه گذاری که برای آن انجام می گیرد در حوزه ای که کشور به آن نیاز دارد، باشد. به عنوان مثال نخبه ای که در یک کشور خارجی بر روی پروژه تحقیقاتی کار می کند، بخشی از پازل تحقیقاتی همان کشور است و در بازگشت به کشور نمی تواند نیاز خودمان را تامین کند و همین امر بعضاً منجر به خرید دستگاههای می شود که کشور در همان زمان نیازی به آنها ندارد و یا اولویت اصلی اش نیست.
نظر شما