ارائه روش نوین برای تصفیه پسابهای کارخانه های نساجی در کشور

ارائه روش نوین برای تصفیه پسابهای کارخانه های نساجی در کشور

پژوهشگران دانشگاه اصفهان با تولید نانو ذرات فتوکاتالیستی روش نوینی برای رفع آلودگیهای ناشی از رنگهای نساجی ارائه کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مجتبی نصراصفهانی مجری طرح گفت: استفاده از نانوفتوکاتالیستها به منظور بهره برداری همزمان از ناحیه ماوراء بنفش نور خورشید (یک منبع انرژی همیشگی) و کوچک شدن ذرات در حد نانومتر به عنوان کاتالیزور در بسیاری از واکنشهای شیمیایی همواره مورد توجه بوده است.

وی افزود: از این رو در این پژوهش از فیلمهای کامپوزیتی نانوساختار دی اکسید تیتانیم به عنوان یک فتوکاتالیست شاخص در تخریب آلاینده های زیست محیطی استفاده شد.

نصراصفهانی هدف از این پژوهش را استفاده از روش نوین و سالم در تصفیه پسابها و آلاینده ها ذکر کرد و اظهار داشت: ما در این تحقیق از خاصیت فتوکاتالیستی نانوذرات دی اکسید تیتانیم بهره‌ گرفتیم. ضمن آنکه این نانوذرات را در یک ساختار کامپوزیتی به صورت پوشش در آوردیم تا جداسازی کاتالیست از محلول مورد آزمون به راحتی قابل انجام باشد.

وی با تاکید بر اینکه در این کار تحقیقاتی سه نوع فیلم کامپوزیتی دی اکسید تیتانیم با استفاده از سه نوع نانوپودر با نامهای تجاری "دگوسا"، نانوپودر "آلدریچ" و "میلینیم" ساخته شد ادامه داد: سوسپانسیونهای پایداری از نانوپودرها به وسیله دستگاه فراصوت در ل دی اکسید تیتانیم با نسبتهای مولی، پخش و سپس به روش لایه نشانی چرخشی بر روی اسلایدهای شیشه ای پوشش داده شد. فیلمهای کامپوزیتی حاصل با غلظت و اسیدیته مشخص بعد از به اشباع رساندن با گاز اکسیژن در معرض نور فرابنفش قرار گرفتند.

این پژوهشگر به کاربردهای این فیلمها اشاره کرد و یادآور شد: از فیلمهای کامپوزیتی حاصل می توان برای تخریب برخی رنگینه های معروف پساب کارخانجات نساجی مانند رنگینه های متیل نارنجی، سولوفنیل قرمز، زرد روشن X6G و تترترو آبی روشن استفاده کرد.

کد خبر 999894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha