-
مهر گزارش می دهد؛
بریکس و کاهش اثرگذاری یکجانبهگرایی اقتصاد آمریکا
به اذعان کارشناسان اقتصادی بریکس در حال گسترش است و عضویت ایران در بریکس میتواند مسیر تجارت ایران در حوزه اقلامی غیر از خام فروشی را هموار کند.
-
پارسال رقم خورد؛
صرفه جویی ۱۵۲ میلیون دلاری در یارانه سوخت با اسقاط ۷۲ هزار خودرو
دولت سال گذشته از محل اسقاط ۷۲ هزار و ۲۲۸ دستگاه خودروی فرسوده، به میزان ۱۵۲ میلیون و ۶۵ هزار و ۳۶۰ دلار در پرداخت یارانه سوخت صرفهجویی کرده است.
-
مهر گزارش می دهد؛
الزام صدور بیمهنامه اجناس وارداتی در سامانه جامع تجارت
مطابق با ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از دهم آبانماه سال جاری، صدور بیمهنامهها و الحاقیههای باربری وارداتی برای تمامی کالاها تنها در بستر سامانه جامع تجارت مجاز خواهد بود.
-
خودرو در لایحه بودجه ۱۴۰۴/ تعرفه واردات ۱۰۰ درصد می شود
دولت چهاردهم که دیروز اولین بودجه خود را تقدیم مجلس کرد پیشنهاداتی برای نحوه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ ارائه کرده که باید منتظر ماند و دید مجلس چه تصمیمی در خصوص این پیشنهادات خواهد گرفت.
-
در نیمه نخست امسال ثبت شد؛
خسارت قطعی برق به صنعت فولاد/ تولید ۵.۷ درصد افت کرد
بررسی ها نشان می دهد که محدودیتهای فزاینده برق که تا مهرماه هم ادامه داشت، منجر به افت ۵.۷ درصدی تولید فولاد ایران در نیمه نخست سال شده است.
-
تا ۲۳ مهر؛
صنعت ۲۰ میلیارد دلار ارز نیمایی گرفت/ سهم ۲.۷ میلیارد دلاری خودرو
از ابتدای امسال تا ۲۳ مهر ماه صنایع کشور در مجموع ۲۸ میلیارد و ۲۱۳ میلیون دلار ارز گرفته اند که سهم ارز نیمایی ۱۹ میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار بوده است.
-
از ۱۳۷۳ تا امروز؛
سرنوشت تعرفه واردات خودرو؛ تعرفه طی ۳۰ سال چه تغییراتی کرد؟
روند تغییرات میزان تعرفه واردات خودرو و اعمال ممنوعیت بر آن در دورههای مختلف، عدم وجود انسجام در تصمیمات را نشان می دهد.
-
مهر گزارش می دهد؛
رویافروشی با نام «واردات خودروی اقتصادی»
یکی از کلیدواژههای سیاستگذار از ابتدای آزادسازی واردات خودرو «واردات خودروهای اقتصادی» بود اما این وعده تا به امروز و پس از گذشت بیش از ۲ سال هنوز جامه عمل نپوشیده است.
-
دپوی ۱۶ هزار خودرو و تولید ۲ هزار خودروی ناقص؛
بازگشت به شیوههای قدیمی؛ پارکینگ خودروسازان سنگین شد!
به نظر می رسد خودروسازان مجدد به سیاست های قدیمی خود یعنی دپوی خودرو به بهانه های مختلف و البته تولید خودروهای ناقص روی آورده اند.
-
مهر گزارش میدهد؛
هزارتوی ناهماهنگی در اقتصاد ایران/ شورای عالی تجارت احیا شود
بسیاری از فعالان اقتصادی اذعان دارند که تعدد بخشنامهها، تناقض آنها و عدم هماهنگی دستگاههای اجرایی با یکدیگر به یکی از موانع مهم پیش روی تجارت رسمی کشور تبدیل شده است.
-
ارمنستان؛ دروازه گسترش تجارت ایران/ فراز و فرود تجارت طی ۱۰ سال
ارمنستان به عنوان یکی از معدود مسیرهای ارتباطی ایران با اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، میتواند دروازهای برای گسترش تجارت ایران در منطقه باشد.
-
مهر گزارش می دهد؛
معدنکاران سلامتی خود را با چه معامله میکنند؟
عدم اجرای ضوابط استاندارد در کشورمان که بهشت معادن دنیاست، سهم امنیت در مهمترین بخش اقتصاد کشور را کاهش داده و منجر به بروز حوادث مکرری از قبیل معدن طبس شده است.
-
مهر گزارش می دهد؛
کارنامه خودروسازان در نیمه نخست امسال/ تولید و فروش کاهشی شد
بررسی صورت های مالی خودروسازان بزرگ در نیمه نخست امسال حکایت از کاهش ۸ درصدی تولید و فروش دارد.
-
طی نیمه نخست امسال ثبت شد؛
۸۲ درصد گردش تجاری ایران با ۷ کشور؛ چین، امارات و ترکیه در صدر
طی نیمه نخست امسال، چین با ۱۵.۷ میلیارد دلار، امارات با ۱۳.۴ میلیارد دلار و ترکیه با ۷.۵ میلیارد دلار ۳ شریک عمده تجاری کشور بوده اند.
-
مهر گزارش می دهد؛
قوه قضائیه به پرونده تخلف گسترده ایرانخودرو ورود میکند
شرکت ایرانخودرو با دستکاری سامانه حدود ۶۰ هزار مشتری سورنپلاس و تغییر کد این محصول در سامانه، به جای تحویل خودرو با موتور EF7، در حال تحویل سورنپلاس با موتور XU7P است.
-
تا ۴ مهر ماه؛
خودرو ۲.۵ میلیارد دلار ارز نیمایی گرفت
صنایع حمل و نقل و خودرو از ابتدای سال جاری تا ۴ مهر ماه ۴ میلیارد و ۲۹۹ میلیون دلار ارز گرفته که از این میزان ۲ میلیارد و ۵۳۲ میلیون دلار از محل ارز نیمایی بوده است.
-
در ۵ ماهه امسال؛
صادرات فولاد ۴۰۰ میلیون دلار کاهش یافت
صادرات آهن و فولاد کشور در ۵ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۱۳ درصد معادل تقریبی ۶۰۰ هزار تن به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون دلار کاهش داشته است.
-
مهر گزارش میدهد؛
زهر بی برقی بر تن فولاد/ تولید کاهش یافت
تولید فولاد در ۵ ماهه امسال با افت ۵.۴ درصدی مواجه شده که عمده دلیل این کاهش تولید ناشی از محدودیت های برقی است.
-
مهر گزارش میدهد؛
پوشاک ایرانی با برچسب خارجی!/ چرا در برندسازی موفق نیستیم؟
با توجه به اینکه حداقل یک هزار واحد تولیدی پوشاک در ایران فعال است ظرفیت به نسبت خوبی برای برندسازی وجود دارد اما همچنان شاهد فروش پوشاک ایرانی با برچسب خارجی در بازار هستیم.
-
گزارش مهر؛
یک میلیارد دلار ناجی بازار خودروی ایران میشود؟
دولت اعلام کرده که یک میلیارد دلار برای واردات خودرو اختصاص می دهد اما سوال اینجاست یک میلیارد دلار که تقریباً پول خرید ۷۰ هزار خودرو است، چه میزان از انحصار بازار خودرو را از بین خواهد برد؟
-
تخلف ۲۱ هزار میلیاردی ایرانخودرو/ شورای رقابت ورود کرد
شرکت ایرانخودرو در تخلفی آشکار و بر خلاف تعهدات اولیه، به جای نصب موتور EF7 بر روی خودروی سورنپلاس موتور ارزان و قدیمیتر XU7P نصب کرده است.
-
مهر بررسی کرد؛
حل مشکل تولیدکنندگان طلا با راهاندازی اتاق فلزات گرانبها/ آیا قاچاق طلا صفر خواهد شد؟
افتتاح اتاق فلزات گرانبها در گمرک فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، مشکلات متعدد تولیدکنندگان این حوزه؛ نظیر زمانبر بودن فرایند ترخیص را مرتفع کرده است.
-
مهر گزارش میدهد؛
آیا رجیستر آیفون، دولت را پولدار میکند؟!/ نگاهی به استدلال غلط واردکنندگان تلفنهمراه
معرفی آیفون ۱۶ در روزهای گذشته و همچنین وعده وزیر ارتباطات دولت چهاردهم برای پیگیری رجیستر شدن گوشیهای آیفون، بار دیگر مسئله ممنوعیت واردات این برند را در رسانهها مطرح کرد.
-
خطدهی وزیر صمت به خودروسازان؛ ارزبری کاهش نمی یابد؟
اگرچه وزیر صمت امروز اعلام کرد که برای افزایش تولید به خودروسازان ارز موردنیازشان را می دهد اما نکته اصلی این است که با توجه به وضعیت منابع ارزی، باید سیاست اصلی کاهش ارزبری باشد.
-
مهر گزارش می دهد؛
بیثباتی در کمین تجارت/ بیش از هزار ماده قانون تجارت تغییر میکند
قانون تجارت با بیش از هزار ماده، بهجای اصلاح، بهصورت یکباره و کلی در حال تغییر است. تغییر یکباره و کلی هر قانونی میتواند ریسکهای زیادی به همراه داشته باشد.
-
تغییر موتور در سورن پلاس؛
مجلس به تخلف ایرانخودرو واکنش نشان داد؛ صدا از صمت و تعزیرات درنیامد!
تغییر موتور سورن پلاس از EF7 به XU7P مصداق بارز تغییر در خودرو و در نتیجه تخلف شرکت ایرانخودرو است.
-
گسلهای تولید- ۱۴
قطعی برق امان صنایع را برید/ قانون روی کاغذ ماند!
در حالی که طبق برنامه ششم توسعه، بخش تولید و صنعت نباید در اولویت قطعی برق باشند اما در تابستان امسال میزان خاموشیهای این بخش، خسارات جبران ناپذیری را به صاحبان صنایع تحمیل کرد.
-
مهر گزارش میدهد؛
زنگ خطر کاهش تولید لوازم خانگی به صدا در آمده است!
صنعت لوازم خانگی با مشکلاتی از جمله عدم تأمین مالی و تخصیص ارز، تورم، کاهش قدرت خرید مصرف کننده، محدودیت تأمین مواد اولیه و سرمایه در گردش مواجه شده است.
-
مهر گزارش می دهد؛
کسری تراز تجاری ۶ ساله شد/ تراز ۵ ماهه امسال منفی ۴.۴ میلیارد دلار
تراز تجاری از سال ۱۳۹۸ به این سو دیگر مثبت نشد و در ۵ ماهه امسال نیز باز منفی شده، به گونه ای که در این بازه زمانی تراز تجاری منفی ۴.۴ میلیارد دلار ثبت شده است.
-
تا ۱۹ شهریور؛
صنعت ۲۳.۳ میلیارد دلار ارز گرفت/ سهم صنایع از ارز نیما چقدر بود؟
از اول فروردین ماه تا ۱۹ شهریور ماه امسال صنعت ۲۳ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار ارز گرفته است که سهم ارز نیمایی ۱۶ میلیارد و ۵۳۷ میلیون دلار بوده است.