۲۳ آذر ۱۳۸۸، ۱۷:۱۸

رئیس دانشگاه تبریز:

توجه به تحقیق و پژوهش در دانشگاه ها کمرنگ است

توجه به تحقیق و پژوهش در دانشگاه ها کمرنگ است

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه تبریز توجه به تحقیق و پژوهش در دانشگاه ها را بسیار کمرنگ دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمدتقی علوی ظهر دوشنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز افزود: موانع بسیاری در توسعه پژوهش دانشگاهی در کشور وجود دارد.

وی اظهار داشت: دانشگاه ها و مراکز اصلی تولید علم و فناوری در حالی از اهمیت تحقیق سخن می گویند که در عمل کمتر به آن می پردازند.

رئیس دانشگاه تبریز در این مراسم علم و فناوری را دو رکن توسعه پایدار کشورها عنوان کرد و گفت: در هزاره سوم گسترش علم و فناوری از جمله عناصر توسعه و پیشرفت کشورها محسوب می شود.

علوی یکی از ویژگی های جوامع مدرن را علمی بودن و ارج نهادن به جایگاه علم و تولید فناوری با توجه به نیاز آن جوامع عنوان کرد و افزود: بی تردید توانمندی و استقلال کشورها به میزان زیادی با تولیدات علمی و توسعه علمی و تحقیقات آن کشورها وابسته است.

وی با بیان اینکه تولید علم و فناوری در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و تبدیل آن به ثروت باید به صورت مطالبه عمومی در سطح جامعه و لایه های مختلف آن در جریان داشته باشد، افزود: اگر پژوهش و تولید علم و فناوری با فرهنگ آن جوامع عجین شده باشد افق و تحولی تازه را در بینش و شیوه زندگی افراد، آموزش، ارتباطات، تجارت و اقتصاد به وجود می آورد.

علوی تصریح کرد: نهضت تولید علم و تبدیل آن به ثروت باید با توجه به نیاز کشور به صورت مطالبه عمومی در سطح کلان جامعه مطرح باشد.

رئیس دانشگاه تبریز اهمیت حضور فرهیختگان را در بخشهای مختلف جامعه یادآور شد و گفت: در شرایطی که امروز بیگانگان با تمام تلاش می خواهند با بکار گرفتن ترفندهای مختلف و با ایجاد شک و تردید بخشی از مردم را نسبت به نظام بدبین کنند، نخبگان با حضور خود می توانند توطئه دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را خنثی کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز همچنین در این آئین با ارائه گزارش عملکرد این حوزه از آذر سال 87 تا آذر 88 و مقایسه آن با دوره زمانی مشابه سال قبل افزود: در این مدت 320 مقاله در مجلات ISI و 41 مقاله در مجلات غیرISI نمایه دار،172 مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی و هشت مقاله در مجلات ترویجی داخلی به چاپ رسیده است.

علی رستمی، تعداد مقالات ارائه شده در همایش های علمی خارج کشور از سوی اعضای هیئت علمی این دانشگاه را از آذر سال 87 تا آذر 88 را 120 عنوان اعلام کرد و افزود: در این مدت همچنین 385 مقاله در همایش های علمی داخل کشور از سوی محققان این دانشگاه ارائه شده است.

وی تعداد طرحهای تحقیقاتی مصوب از محل اعتبارات پژوهشی این دانشگاه از آذر سال گذشته تا آذر امسال را 83 طرح اعلام کرد و افزود: در همین مدت 53 طرح تحقیقاتی به اتمام رسیده است.

رستمی میزان اعتبار تخصیص یافته در بخش اعتبار ویژه پژوهشی (GRANT ) طی آذر سال 87 تا آذر 88 را به اعضای هئیت علمی دانشگاه تبریز را پنج میلیارد و 281 میلیون ریال ذکر کرد و با اشاره به عملکرد اداره ارتباط با صنعت افزود: در مدت یاد شده نیز 34 قرارداد پژوهشی منعقد شده بود که در این مدت 18 طرح تحقیقاتی به پایان رسیده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز به عملکرد رو به رشد و توسعه مرکز حوزه فناوری اطلاعات این دانشگاه اشاره کرد و افزود: طی مدت آذر سال 87 تا 88 تعداد کاربران فعال و بهره بردار از سرویسهای اینترنت در مقایسه با مدت مشابه قبل از آن با 12 هزار نفر افزایش به 20 هزار نفر رسیده است.

وی با اشاره به توسعه فعالیتهای اداره چاپ و انتشارات دانشگاه تبریز افزود: از آذر سال87 تا آذر سال 88، از سوی اداره چاپ و انتشارات این دانشگاه 14 کتاب تالیفی، 14 کتاب ترجمه و 17 مورد کتب، فصلنامه، ماهنامه و بولتن پژوهشی برای دانشکده ها و موسسات خارج از دانشگاه به چاپ رسیده است.

همزمان با هفته پژوهش و با برگزاری دهمین جشنواره بزرگداشت پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز از 31 پژوهشگر برتر این دانشگاه تجلیل شد.

در این مراسم از 23 پژوهشگر برگزیده واحدهای آموزشی دانشگاه، چهار نفر پژوهشگر برگزیده گروه های عمده علمی دانشگاه و چهار نفر پژوهشگر برگزیده جوان دانشگاه تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 1000379

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha