۲۷ آذر ۱۳۸۸، ۱۱:۱۴

عسکری :

نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی ایران 8 درصد است

نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی ایران 8 درصد است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در حال حاضر نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور حدود 8 درصد است اما ظرفیتهای اقتصادی ایران نشان می دهد این شاخص امکان ارتقا تا 12 درصد را دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی عسکری با اشاره به آمار برخی شاخصهای اقتصادی در کشور ، عنوان کرد: بررسی شاخصهای اقتصادی همچون نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی و نسبت مالیات به هزینه های جاری کشور نشان می دهد این شاخصها در سطح ایده آلی نیستند و برای تحقق ارقام پیش بینی شده این شاخص در برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز که به ترتیب 10 درصد و 100 درصد تعیین شده، باید از ظرفیتهای اقتصادی موجود در کشور بهره برداری موثرتری صورت گیرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: رشد علمی و تحقیقاتی در کشور طی سالهای اخیر، مطلوب بوده اما هنوز فاصله ایران با کشورهایی که نوعا جایگاه بالایی در عرصه تحقیقات و پژوهش دارند، زیاد است.

عسگری، لازمه رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله و تحقق برنامه پنجم توسعه را تلاش مضاعف و برنامه ریزی موثر و دقیق در تمامی زمینه ها دانست.

وی افزود: در مقایسه 140 کشور توسعه یافته و در حال توسعه در فاصله سالهای 2007 - 2003 رتبه ایران در زمینه تحقیقات، 43 و رتبه ترکیه 20 بوده و این نشان می دهد برای دستیابی به جایگاه اول علمی در منطقه به عنوان یکی از اهداف سند چشم انداز، باید به علم و پژوهش توجه جدی تری داشت.

عسگری، اقتصادهای موفق امروز را اقتصادهایی دانش بنیان عنوان کرد و گفت: بررسی شاخص اقتصاد و دنایی محوری به عنوان یک شاخص ترکیبی شامل شاخصهای دانش، نظام انگیزشی، نوآوری، آموزشی و ICT از لزوم توجه بیشتر به مقوله دانایی محوری در کشور حکایت دارد.

وی، تصمیم گیری و سیاستگذاری مبتنی بر علم و پژوهش را از عوامل موثر در توسعه برشمرد و گفت: با ارتقای سطح علمی و پژوهشی در کشور و رفع کاربردی پیش روی محققان، ساختارهای علمی در کشور بهبود خواهند یافت و زمینه برای تحقق سیاست های اقتصادی فراهم خواهد شد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، شاخص کارآیی در مطالعات را از حیث مفید و موثربودن مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: برای ایجاد یک سیستم مالیاتی مترقی و کارآمد، علاوه بر بهبود روش ها و استاندارد سازی و مکانیزاسیون سیستم ها و فرآیندها باید بهره وری در بخش نیروی انسانی و پژوهش و تحقیق را نیز ارتقاء بخشید.

عسگری خاطر نشان کرد: نتیجه بخشی سیاستهای مالیاتی به این مسئله بستگی دارد که ما چقدر به مالیات فکر کرده و به عبارت بهتر در مورد آن تحقیق می کنیم.

وی در پایان اظهار داشت: برای تحقق اهداف نظام مالیاتی کشور یا باید علاقه خود خود به نفت را کم کنیم و یا اینکه علاقه خود به سایر درآمدها از جمله مالیات را زیاد کنیم تا برای همیشه، اتکای هزینه های جاری دولت به درآمدهای نفتی قطع شود.

کد خبر 1002436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha