به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با عنوان "تقویت جایگاه بسیج در مقابله با تهدیدات نرم" تصریح کرد: ضروری است برای استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای بالقوه و بالفعل بسیج به منزله یک نیروی پایان ناپذیر مردمی در راستای مقابله با تهدیدات نرم در دهه چهارم انقلاب اسلامی، راهبردهای دشمنان در عرصة تهدید نرم شناسایی و متناسب با آن راهبردهای مقابله با آنها تدوین شود.
این گزارش میافزاید: اگر عمده راهبردهای دشمنان در تهدید نرم را تخریب بنیانهای فکری و اعتقادی مردم، ایجاد گسلهای قومی و مذهبی، ایجاد یاس و ناامیدی، سیاهنمایی و القای ناکارآمدی نظام دینی، القای حاکمیت دوگانه، تحریک برای نافرمانی مدنی و ترویج اندیشههای لیبرالی بدانیم، راهبردهایی را میتوان برای مقابله بسیج با تهدیدات نرم متصور شد.
مرکز پژوهشها افزود: نقش بسیج در دوره کنونی نه تنها به اتمام نرسیده، بلکه نقش عمدهتر و پیچیده تری پیش روی بسیج قرار گرفته است زیرا در صحنه انقلاب و جنگ تحمیلی، میدان مبارزه مشخص و دشمن معلوم بود، اما در وضعیت کنونی تشخیص دشمن نیازمند هوشمندی، مطالعات وسیع همه جانبه، تفکرات عمیق و شناختی دقیق است تا بسیج بتواند رسالت سنگین دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی را به انجام برساند.
بنابراین در وضعیت کنونی با توجه به پیچیدگی تهدیدات متوجه نظام و استراتژی دشمن مبنی بر به کارگیری ابزارهای نوین تکنولوژیک و پیادهسازی حملات خود با استفاده از قدرت نرم و جاذبه فرهنگی، رسالت بسیج بیش از پیش پیچیده و دشوار شده است.
این امر از یک طرف مستلزم شناخت بسیج از تهدیدات جدید، ابزارهای مورد استفاده و تدبیر راهکارهای عملی برای خنثیسازی و مدیریت اقدامات دشمنان و از طرف دیگر مستلزم وجود بسترهای قانونی لازم برای نقشآفرینی بسیج است.
نظر شما