۲۹ آذر ۱۳۸۸، ۱۷:۰۸

فروغ السادات بنی هاشم:

80 درصد کشاورزی کشور به صورت خرده مالکی انجام می شود

80 درصد کشاورزی کشور به صورت خرده مالکی انجام می شود

قزوین - خبرگزاری مهر: مدیر کل امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیش از 80 درصد کشاورزی کشور به روش خرده مالکی صورت می گیرد که اقتصادی کردن این بخش برای دستبابی به توسعه ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، فروغ السادات بنی هاشم عصر یکشنبه در کارگاه فرآوری و بهبود کیفیت زیتون کنسروی ویژه زنان روستایی شاغل در بخش زیتون کشور که در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین تشکیل شد، اظهار داشت: در کشاورزی خرد توجه به کیفیت و کمیت محصول از جایگاه خاصی برخوردار است.

وی فرآوری محصول زیتون را مهمترین کار در تولید این محصول ذکر کرد و افزود: آموزش زنان روستایی در فرآوری زیتون کمک موثری در ساماندهی تولید کنندگان این بخش خواهد داشت.

بنی هاشم ایجاد تشکل تولید کنندگان زیتون را گامی مهم در حمایت از این گروه دانست و گفت: مشکلات وآسیبهای تولیدکنندگان این بخش باید بررسی و برای رفع آن اقدام شود.

مشارکت بانوان در 70 درصد فعالیتهای کشاورزی

مدیر کل امور زنان روستایی وعشایری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 70 درصد فعالیتهای کشاورزی به ویژه در بخش فرآوری را زنان روستایی انجام می دهند که اگر بتوان نقش زنان را در این حوزه با نگاه خاصی بررسی و حمایت کرد می توان به توسعه کشاورزی کمک شایانی کرد.

به گفته وی برنامه ریزی برای بانوان روستایی باید مطابق با نقش و فعالیت آنها صورت گیرد.

طاهره بیگم سیدی مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین هم در این کارگاه آموزشی به نقش زنان در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: به برکت انقلاب اسلامی بانوان پس از دوران دفاع مقدس هم در بسیاری از صحنه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حضور گسترده ای داشته و توانمندیهای خود را نشان داده اند.

به گفته سیدی بخش قابل توجهی از درآمدهای اقتصادی جامعه مرهون نقش آفرینی و تلاش زنان در عرصه های گوناگون است که در سایه توجه نظام به بانوان و توسعه زمینه فعاتلیتها حتی با تشکیل کارگاههای خانگی محقق شده است.

وی با شاره به سال اصلاح الگوی مصرف اظهار داشت: زنان در فرهنگ سازی و اصلاح الگوی مصرف می توانند نقش مهمی را برعهده داشته باشند.

عرب مجری طرح زیتون کشور هم گفت: اگر زنان را از بخش زیتون کشور جدا کنیم فرآوری زیتون بدون اغراق تعطیل خواهد شد.

فرآوری سالانه 10 هزارتن زیتون توسط بانوان 

وی افزود: در حال حاضر هفت هزار و 657 زن در سه استان گیلان، قزوین و زنجان سالانه بیش از 10 هزار تن زیتون را فرآوری می کنند.

عرب یادآورشد: از آنجا که ایران به عضویت شورای بین المللی زیتون درآمده است این کارگاه آموزشی با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و شورای بین امللی زیتون برگزارشه شده است که امیدواریم در ارتقا مهارت شرکت کنندگان موثر و مفید باشد.

محمدرضا صفری رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین هم از تولید سالانه سه میلیون و 500 هزار تن محصول کشاورزی در این استان سخن گفت و یادآورشد: استان قزوین در زمره 10 استان برتر کشور در تولید محصولات باغی و دامی است و زیتون به عنوان یکی از محصولات استراتژیک منطقه در هفت هزار هکتار از اراضی این منطقه کشت می شود.

صفری خاطر نشان کرد: در سال جاری 19 هزار تن زیتون در استان قزوین تولید شده که 70 درصد آن در کارگاههای خانگی فرآوری می شود.

وی نقش زنان روستایی را در فرآوری محصول مهم خواند و گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی می تواند در انتقال دانش روز به این بانوان پرتلاش و افزایش کیفی کارشان موثر باشد.

همچنین یکی از کارشناسان بهبود کیفیت دفتر زیتون وزارت جهاد کشاورزی در خصوص روشهای فرآوری محصول مطالبی بیان کرد.

در ادامه سه تن از کارشناسان کشورهای ایتالیا و اسپانیا روشهای فرآوری زیتون را به بانوان آموزش دادند.

در کارگاه آموزشی فرآوری و بهبود کیفیت زیتون ویژه زنان روستایی 50 نفر از بانوان شاغل در بخش زیتون استانهای گیلان، زنجان، تهران، کرمانشاه، گلستان، فارس، سمنان، کرمان، یزد و قزوین  با اصول علمی و کارشناسی فرآوری زیتون آشنا می شوند.

این کارگاه آموزشی فردا نیز در محل سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه خواهد داشت.  

کد خبر 1003976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha