پیام‌نما

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ * * * وای بر هر عیب‌جوی بدگوی! * * * بسى واى بادا به هر دو جهان / بر آن عيب‌جويان هرزه‌زبان

۶ دی ۱۳۸۸، ۱۲:۴۱

رهبران مسلمان با فضای آنلاین در صدد نفوذ در جوانان هستند

رهبران مسلمان با فضای آنلاین در صدد نفوذ در جوانان هستند

در شرایطی که رهبران مسلمان کشورهایی اروپایی و امریکایی با تمام توان خود ایدئولوژی افراط‌گرایانه را محکوم کرده‌اند سعی نموده‌اند از طریق اینترنت تأثیرات چشمگیری بر تفکرات جوانان داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن پست، مساجد و سازمانهای اسلامی سراسر امریکا به طور مرتب بیانیه‌هایی را در رد خشونت و ایدئولوژیهای افراط‌گرا منتشر می‌کنند، اما اخیراً رهبران مسلمان تلاشهای خود را برای پرکردن آنچه به‌عنوان شکاف ارتباطی آنها با نسل جوان توصیف شده دو چندان کرده و به دنبال راههای تازه‌ای برای مقابله با نفوذ افراط‌گرایان بر اذهان جوانان هستند.

محمد مجید امام انجمن اسلامی دولس در استرلین با ابراز نگرانی از نفوذ تفکرات افراط‌گرایانه از طریق اینترنت بر اذهان جوانان گفت: پیش از این با اقدامات و راهکارهایی که در پیش گرفته بودیم فکر نمی‌کردیم که باز هم شاهد نوعی فعالیت افراط‌گرایانه میان جوانان باشیم اما اکنون بیش از گذشته نگران هستیم.

ماجد همچنین گفت در سالهای اخیر به‌کرات با سایر رهبران اسلامی دیدار و گفتگو کرده است تا تأثیر شبکه‌های اجتماعی اینترنتی را برای مقابله با افراط‌گرایی در اروپا و آمریکا بررسی کند.

براساس اظهارات ماجد، وی امروز به یک امام جماعت مجازی در اینترنت تبدیل شده است و می‌تواند میان گروههای مختلف مسلمان به صورت آنلاین تأثیرگذار باشد.

تاکنون بسیاری از رهبران مسلمان بر تهدیدهای خارجی نسبت به جوانان تمرکز کرده‌اند که در آن میان می‌توان به اسلام‌هراسی، وسوسه زندگی مدرن و زندگی سکولار اشاره کرد. اکنون آنها اظهار می‌دارند که زمان نگاه کردن به درون جامعه و مقابله با افرادی است که آیات قرآن را به نوعی دچار سوء تعبیر می‌کنند تا خشونت را ترویج کنند.

مهدی باری مدیر اجرایی انجمن مسلمانان امریکایی بنیاد آزادی گفت: به نظر می‌رسد که افراط‌گرایان بهتر از ما جوانان ما را درک می‌کنند. آنها از مؤلفه‌های مورد علاقه جوانان در عرصه موسیقی و ویدئوهای گمراه‌گرایانه استفاده می‌کنند تا به تدریج جوانان را به طرف خود جذب کرده و آنها را به انجام کارهایی علیه اسلام و جامعه بشری وادار کنند.

زکی بارزنجی رئیس سابق گروه جوانان مسلمان امریکای شمالی اعتقاد دارد که رویکرد تازه را نمی‌توان به‌سرعت به کار گرفت، وی در این رابطه می‌گوید که ما در بحث ارتباط با جوانان چندان پیشرفته نیستیم. برخی از برنامه‌هایی که رهبران مسلمان برای جوانان مسلمان برنامه‌ریزی می‌کنند جذاب نیست و به نوعی تمایل جوان را برای شرکت در این برنامه تحریک نمی‌کند. آنها صرفاً تیری در تاریکی رها کرده‌اند و علت آن است که همواره بزرگسالان برای ارتباط با جوانان برنامه‌ریزی می‌کنند.

وی اعتقاد دارند تهدید نفوذ تفکرات افراط‌گرایانه صرفاً از طریق اینترنت نیست. افراط‌گرایان همواره به دنبال افرادی می‌روند که از نظر اجتماعی در انزوا هستند و آنچه عرضه می‌کنند در مقوله ارتباطات قوی اجتماعی و پذیرش اجتماعی این افراد منزوی قرار می‌گیرد.

کد خبر 1006744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha