حجت الاسلام حسین ابراهیمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح جایگاه احزاب در ایران تصریح کرد: متاسفانه احزاب در کشور ما جا نیفتاده اند و اگر حزبی بخواهد نقشی را ایفا کند باید سازماندهی داشته باشد و با عضوگیری و نخبه پروری تاثیرگذار باشد.
نماینده مردم بیرجند در خانه ملت، نخبه شناسی، استفاه از افراد موثر و فعال، سازماندهی افراد و ایجاد تشکل های تخصصی و حضور موثر در صحنه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور را از وظایف احزاب عنوان کرد.
مهمترین وظیفه احزاب به چالش کشیدن دولت ها است، حزب به معنی گروهی است که بتواند فعالیت های دولت را به طور کامل زیر سئوال ببرد |
ابراهیمی تاکید کرد: یکی از مهمترین وظایف احزاب به چالش کشیدن دولت ها است، حزب به معنی گروهی است که بتواند فعالیت های دولت را به طور کامل زیر سئوال ببرد و آنجا که دولت ها بد عمل می کنند آن را به نقد بکشند و در زمانی که فعالیت خوبی دارند از این فعالیت ها تعریف کند.
وی با بیان اینکه اگر احزاب تقویت نشوند هزینه های انتخابات بالا می رود، خاطرنشان کرد: در این صورت هر فرد خود برای شرکت در انتخابات هزینه می کند، و این موجب تحمیل هزینه های گزافی می شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در انتخابات باید احزاب تقویت شوند، افزود: با فعال شدن احزاب در انتخابات، رقابت میان نامزدهای انتخاباتی واقعی می شود و نقد صحیح، رقابت صحیح و پرهیز از دروغ پردازی در رقابت های انتخاباتی امکان پذیر می شود.
مردم به احزاب اعتماد ندارند، احزاب کشور، تشکیلات سازماندهی شده، برنامه ریزی برای مشکلات موجود در کشور و اقدامات حساب شده ندارند |
نماینده مردم بیرجند در خانه ملت، در بیان اینکه در زمان حاضر احزاب چه نقاط ضعفی دارند، اظهارداشت: متاسفانه احزاب کشور، تشکیلات حزبی ندارند و تاکنون نتوانسته اند افراد را در قالب تشکیلات سازماندهی کنند.
ابراهیمی با اشاره با اینکه اکنون مردم به احزاب اعتماد ندارند، اضافه کرد: تاکنون هیچ حزبی در کشور، یک اقدام حساب شده فکری انجام نداده است که افراد به ان تفکر گرایش داشته باشند و احزاب به این موضوع اکتفا کرده اند که هر حادثه ای اتفاق افتد با صدور بیانه، موجودیت خود را اعلام کنند.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: احزاب باید با ارائه طرح هایی در زمینه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور چشم اندازی را برای کشور برنامه ریزی کنند و برنامه زمانبندی برای این طرح ها داشته باشند، حال باید از احزاب فعال در کشور پرسید چشم انداز و برنامه زمانبندی شده تان کجاست؟
احزاب کشور منتظرند تا واقعه ای حادث شود تا بیانیه صادر کنند، حال آنکه وظیفه انان است تا در زمان بحران شانه زیر کار بگذارند و باری از دوش کشور بر دارند. |
این فعال سیاسی، تاکید کرد: احزاب در انتظار اند تا حوادث در کشور رخ دهد و آنگاه در آن مورد اظهارنظر کنند، حال آنکه وظیفه احزاب این است که خود بحران ها در کشور را پیش بینی و برای مقابله با آن برنامه ریزی کنند و به معنی دیگر احزاب باید در زمان بحران شانه زیر کار بگذارند و بار را از دوش کشور بردارند.
ابراهیمی با اشاره به وقوع حوادث اخیر در کشور افزود: کدام یک از احزاب کشور در زمان وقوع چنین فتنه ای زیر بار رفتند و مسئولیت را پذیرفتند؟ کدام یک سینه در مقابل فتنه سپر کردند؟
وی ادامه داد: همه در این دوران فتنه تقصیر را به گردن دیگری انداختند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره ضرورت رسانه داشتن احزاب نیز گفت: زمانه، زمانه اطلاع رسانی و عصر ارتباطلات است و رسانه حرف اول و آخر را در جامعه می زند، پس داشتن رسانه برای احزاب نه تنها خوب است بلکه در این دوران ضروری به نظر می رسد.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر تمامی حرکت های جنگ نرم در دنیا توسط رسانه ها انجام می شود، ادامه داد: بر این اساس مشارکت احزاب در این حوزه ضروری به نظر می رسد.
ابراهیمی در بیان اینکه در زمان حاضر چه موضوعاتی در جامعه اولویت دارد که احزاب باید به آن بپردازند، تصریح کرد: یکی از مهمترین موضوعات موجود در کشور، بلوغ فکری در احزاب است که متاسفانه هنوز احزاب کشور از این بلوغ برخوردار نیستند.
احزاب در ایران تازه کار و ناشی اند و به دنبال هوا و هوس خود هستند، احزاب کشور هنوز به بلوغ سیاسی و عقلانیت لازم نرسیده اند و منافع ملی را مقدم بر همه چیز نمی دانند |
عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه، در تمام دنیا احزاب منافع ملی را محور قرار میدهند و با این هدف نیز از رسانه خود استفاده می کنند افزود: اگر اختلافی هم میان احزاب و گروهها وجود دارد در نوع رسیدن به این منافع ملی است و نه بر سر اصول اصلی موجود در کشورشان، این در حالیست که در کشور ما بلافاصله تا جنگ و نزاعی میان گروههای سیاسی در کشور رخ می دهد ابتدا سراغ ساختارشکنی و اصول اصلی می روند.
وی با طرح این انتقاد که احزاب در کشور ما تازه کار و ناشی اند و به دنبال هوا و هوس خود هستند، ادامه داد: هنوز احزاب کشور به بلوغ لازم نرسیده اند و منافع ملی را مقدم بر همه چیز نمی دانند.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز گفت : متاسفانه احزاب در کشور به گونه ای عمل می کنند که انگار نظام و انقلاب مانند ارثی مفت و مجانی است که از پدر به فرزندی رسیده است و بی هیچ زحمتی بدست امده که اینگونه در نزاع های خود برخورد می کنند و اصول را زیر سئوال می برند و چوب حراج بر همه چیز می زنند.
ابراهیمی گفت: این انقلاب با زحمات زیادی به دست آمده است و چقدر یک انسان می تواند ناشی و جاهل باشد که اینگونه برخورد کند.
وی تاکید کرد: احزاب باید برای رسیدن به بلوغ عقلانی و سیاسی، تلاش کنند و برای پاسداشت این نعمت و عزتی که داریم و نگاهداشتن ان تدبیری بیاندیشند.
ابراهیمی مهمترین اولویت کشور در زمان حاضر را منافع ملی عنوان کرد، که احزاب نیز باید به آن بپردازند.
نظر شما