سیدجمال سجادی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: کار برداشت زعفران در استان یزد تا پایان آبان ماه ادامه داشت و در پایان زمان برداشت، دو هزار کیلوگرم زعفران از مزارع زعفرانکاری استان یزد برداشت شد که البته این رقم در مقایسه با سالهای گذشته کاهش 33 درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه استان یزد از نظر تولید و سطح زیر کشت دارای رتبه سوم تولید زعفران در کشور است، افزود: تولید سالیانه استان در سالهای عادی و شرایط خوب در حدود سه هزار کیلوگرم در کل استان است که در سال جاری با توجه به خشکسالی و زمستان بسیار سرد، این میزان به دو هزار کیلوگرم تقلیل یافته است.
3.5 میلیارد تومان خسارت به زعفران کاران استان یزد وارد شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین با اشاره به کاهش بیش از 33 درصدی این محصول در سال جاری خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت نسبتا بالای محصول زعفران، حدود 3.5 میلیارد تومان خسارت از این ناحیه به بهره برداران کشت کار زعفران در سطح استان وارد شده است.
سجادی پور ابراز امیدواری کرد: سازمان جهاد کشاورزی با توجه به اقدامات خوبی که در ارتباط با آبرسانی به مزارع انجام گرفته، ضمن حفظ سطوح زیرکشت زعفران در سطح استان در سال آینده مزارعی که از چرخه تولید خارج شده اند را به چرخه تولید محصول زعفران بازگرداند تا در سالهای آینده شاهد رشد و توسعه تولید زعفران در این استان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: شهرستانهای طبس، بهاباد، صدوق، اردکان و مهریز از مهمترین مناطق کشت زعفران در استان یزد هستند.
استان یزد به لحاظ تولید مرغوب زعفران رتبه دوم و به لحاظ مزارع زیرکشت و تولید این محصول پس از استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی در رتبه سوم کشور قرار دارد.
نظر شما