۸ دی ۱۳۸۸، ۲۱:۵۲

وزیر خارجه تاکید کرد:

لزوم مشارکت جدی جامعه بین‌المللی در مقابله با پدیده شوم تروریزم

لزوم مشارکت جدی جامعه بین‌المللی در مقابله با پدیده شوم تروریزم

متکی در دیدار با همتای سومالیایی خود با اشاره به شرایط بحرانی در این کشور گفت: تروریزم و افراط ‌گرایی مرز نمی ‌شناسد و همه طرف‌ها در سومالی، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی با اهتمام جدی در مقابله با این پدیده شوم مشارکت نمایند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در دیدار احمد جامع جانگلی وزیر امور خارجه سومالی  با وزیر امور خارجه کشورمان، منوچهر متکی با اشاره به شرایط بحرانی در سومالی به عنوان کشوری در یک منطقه استراتژیک از لحاظ جغرافیایی و سیاسی اعلام کرد: تروریزم و افراط ‌گرایی مرز نمی‌شناسد و ضروری است همه طرف‌ها در سومالی، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی با اهتمام جدی در مقابله با این پدیده شوم و کمک به ایجاد ثبات و آرامش در سومالی و منطقه مشارکت نمایند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه افزود: به اعتقاد ما افراط‌ گرایی و تروریزم نه تنها مردم سومالی، بلکه بر منطقه و جامعه بین‌المللی از جمله تجارت و کشتیرانی نیز تاثیر منفی می‌گذارد و بنابراین همه بایستی با راهبرد گفتگو و کار مشترک برای کمک به بازگشت ثبات و آرامش به سومالی تلاش کنند.

وی با اشاره به ناکامی سیاست آمریکا در افغانستان، افزایش قاچاق موادمخدر، افراط ‌گرایی و ناامنی ناشی از این سیاست‌های شکست خورده، خاطرنشان کرد: تروریزم و افراط ‌گرایی در هم تنیده‌اند و تنها با رویکرد منطقه ای می‌ توان جلوی صدور و توسعه این دو پدیده شوم را گرفت.

متکی با تاکید بر این که تنها در پرتو ثبات و امنیت، امکان بازسازی، توسعه و رفاه فراهم می‌آید، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را همچون گذشته برای مشارکت در روند بازگشت ثبات و آرامش از رهگذر اتحادیه آفریقا اعلام داشت.

وی همچنین آمادگی شرکت‌های خصوصی ایرانی را برای حضور در سومالی و تقویت زیرساخت‌های صنعتی و اقتصادی و همچنین ساخت کلینیک، بیمارستان و مدرسه اعلام داشت.

وزیر امور خارجه سومالی نیز با اظهار این مطلب که ایران و سومالی دارای مشترکات فراوانی هستند، رابطه دو ملت را تاریخی و دیرینه توصیف کرد و خواستار توسعه روابط دو کشور در کلیه زمینه‌ها شد.

وی در تشریح اوضاع سومالی و منطقه شاخ آفریقا، اظهار کرد: سومالی به خاطر دو دهه آشوب و بحران شرایط سختی را تجربه می‌کند وافراط ‌گرایی، تروریزم، جنگ داخلی، جنایات سازمان یافته نه تنها سومالی بلکه کل منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.

احمد جامع جانگلی آشتی ملی، تقویت امنیت، تامین نیازهای انسان دوستانه و استقرار نهادهای حکومتی و خدماتی را از اولویت ‌های دولت سومالی و بستری برای بازسازی کشور و افزایش همکاری‌ با سایر کشورها برشمرد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت اتخاذ یک رویکرد جامع برای حل بحران سومالی، جمهوری اسلامی ایران را کشوری بزرگ و تاثیرگذار در منطقه و جهان اسلام توصیف کرد.

کد خبر 1008118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha