پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۱ دی ۱۳۸۸، ۱۶:۱۹

پیگیریهای مهر ادامه دارد/

آغاز عملیات کنترل چاه 104 مارون توسط نیروهای عملیاتی

آغاز عملیات کنترل چاه 104 مارون توسط نیروهای عملیاتی

اهواز - خبرگزاری مهر: با ایجاد سد و بندهای جدید پیرامون حوضچه های نگهداری نفت، عملیات کنترل مهر چاه شماره 104 مارون توسط نیروهای عملیاتی مستقر در منطقه انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سه عملیات حفاری برای مسدود کردن چاه شماره 104 مارون در محدوده شهرستانهای رامشیر، رامهرمز و اهواز به صورت همزمان آغاز شد.

در ادامه عملیات مقابله با نشت نفت و گاز از چاه 104 مارون، از صبح امروز جمعه عملیات برپایی دکل حفاری روی این چاه ها آغاز شده که پس از کامل شدن مرحله نصب دکل حفاری، برنامه تزریق سیال سنگین به عمق چاه آغاز می شود.

تیم عملیاتی مستقر در محل به طور همزمان برنامه تغییر مسیر حفاری چاه 373 مارون در مجاورت چاه 104 مارون را نیز اجرا کرده است و در تلاش هستند با تغییر برنامه حفاری برای مسدود کردن چاه شماره 104 مارون به عمق مورد نظر دست یابند.

عملیات سوم نیز به طور موازی از امروز جمعه آغاز شده است که بر اساس آن دکل دیگری به محل چاه 392 مارون منتقل و حفاری انحرافی برای رسیدن به محل ارتباط مخزن با لوله جداری، از طریق چاه نیز دنبال خواهد شد.

بر اساس اعلام معاون فنی عملیات مهار چاه شماره 104 مارون همزمان با عملیات شبانه روزی حفاری برای مسدود کردن چاه، عملیات وسیع کنترل نشت نفت و گاز در محیط نیز همچنان ادامه داشته و جمع آوری و انتقال نفت خام به واحدهای بهره برداری در حال انجام است.

وی افزود: احتمال وقوع فاجعه زیست محیطی و ورود نفت خام به رودخانه جراحی و تالاب شادگان غیر ممکن است چرا که عملیات در کنترل نیروهای عملیاتی مستقر در منطقه است.

چاه شماره 104 مارون از دوم دی ماه جاری به علت برخی از خواص زمین شناسی منطقه در عمق 670 متری دچار آسیب شده و نفت و گاز از شکافهای زمین به سطح آمده و به سمت رودخانه جراحی سرازیر شده بود.

به علت فشار و حرکت سیال در این چاه امکان مهار آن با روشهای بدون حضور دکل نظیرعملیات چاه پیمایی و استفاده از لوله مغزی سیار غیر ممکن بوده و مسئولین با اندیشیدن تمهیداتی جهت جلوگیری از راهیابی نفت به رودخانه جراحی و آلوده سازی منطقه، اعزام نزدیکترین دکل را به محل چاه در دستور کار خود قرار داده بودند.

کد خبر 1009343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha