ايرج ملك محمدي درگفت وگوبا خبرنگاراقتصادي مهر، با اشاره به نقش ترويج در ايجاد فرهنگ توليد و مصرف در كشور گفت : ضعيف شدن ساختارترويج علمي دركشور موجب بي ثباتي در نهاد ها و مو سسات كشاورزي و در نتيجه سوق دادن كشاورزان به استفاده ازروش هاي سنتي است .
وي نبود تخصص كافي كاركنان نسبت به روش هاي ترويجي ، نامشخص بودن وضعيت ترويج وانتقال آن به بخشي كه جدا از آموزش است را از مشكلات عمده تر ويج در كشورعنوان كرد.
ملك محمدي با اشاره به اتحاد مثلثي ترويج ، تحقيقات و آموزش، گفت : ترويج ، آموزش و تحقيقات با ائتلاف سه گانه مي توانند شرايط را براي توسعه كشاورزي در كشور فراهم آورند تا علاوه بر حل مشكلات كشاورزان بتوانند تمامي پتانسيل هاي كشور را وارد چرخه تو ليد كنند .
وي نقش ترويج را براي هدفمند كردن آموزش ضروري دانست و گفت : بالا بودن ميزان تبديل دانش ناكار آمد بومي به دانش كار آمد نوين در كشور هاي توسعه يافته يك شاخص براي ترويج محسوب مي شود و اين در حالي است كه اگر آموزش در كشور هدفمند نباشد موجب افزايش جمعيت بيكار كشاورز و سيل مهاجرتهاي روستايي به شهرها مي شود .
ملك محمدي هدايت ضايعات گندم را به جاي فشاربر افزايش توليد گندم راهكاري مناسب در رشد و ترويج در كشور دانست و گفت : ضايعات 30 در صد ي گندم توليدي دركشور نابودي حدود 4 ميليون تن گندم را به همراه دارد كه محاسبه اين ميزان با قيمت وارداتي رقم بسياربالايي را در پي خواهد داشت.
به گفته وي اين در شرايطي است كه حدود 75 در صد از يارانه هاي كالا هاي اساسي به نان و گندم اختصاص داده شده و مصرف سرانه گندم و نان در كشور حدود 5/2 برابرمردم ساير كشور ها است .
وي مشكلات موجود در الگوي مصرف و توليد كشور، فر سود گي وغير استاندارد بودن صنعت آرد و نان در كشور را از جمله دلايل ضايعات 30 در صدي نان در كشور دانست .
نظر شما