به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نامه ای به دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور با اشاره به اهمیت اعتبارات بخش آموزش و پژوهش درلایحه بودجه سال 1389 آورده است :
1- در برنامه پنجساله چهارم مقرر گردیده بود که اعتبارات تحقیقاتی در پایان برنامه به 2 درصد از تولید ناخالص ملی برسد ولی متاسفانه اعتبارات تحقیقاتی در آغاز برنامه از حدود 6/0 درصد تولید ناخاص ملی به جای افزایش، کاهش یافته و در سال 1388 (پایان برنامه) به حدود 4/0 درصد رسیده است.
همانگونه که مستحضر هستید بر اساس مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد اصول کلی برنامه 5 ساله پنجم مقرر گردیده است که در پایان برنامه پنجم اعتبارات تحقیقاتی به 3 درصد از تولید ناخالص ملی برسد. جهت تحقیق این امر در برنامه پنجم و ممانعت از آنچه که در برنامه چهارم اتفاق افتاد ضروری است از همان ابتدای برنامه پنجم به این امر توجه گردیده و با در نظر گرفتن حداقل افزایش یکنواخت در اعتبارات تحقیقاتی در طی سال های برنامه پنجم (و رسیدن از 4/0 درصد به 3 /0 درصد) انتظار می رود اعتبارات تحقیقاتی در سال 1389، به میزان حدود 1/0 درصد از تولید ناخالص ملی گردد.
2- دانشگاه های کشور به خصوص دانشگاه های مهم و با سابقه کشور از یک طرف نیاز به اعتبارات عمرانی کافی جهت تعمیر و بازسازی ساختمان های قدیمی خود دارند و از طرف دیگر ضروری است فضای مناسب آموزشی، فوق برنامه و پژوهشی در اختیار دانشجویان قرار گیرد. علی الخصوص آنکه افزایش تعداد دانشجو در برخی از دانشگاه ها سرانه فضای آموزشی را در این دانشگاه ها به شدت کاهش داده است.
3- با توجه به توانمندی بالای دانشگاه های مادر و مهم کشور و افزایش توان آنها در رقابت با دانشگاه های جهان و قرار گرفتن در رتبه های برتر دانشگاهی ضروری است به اعتبارات تجهیزاتی و تحقیقاتی آنها توجه کافی مبذول گردد.
4- دانشگاه های کشور همت قابل تقدیری در گسترش تحصیلات تکمیلی و پذیرش دانشجو در مقاطع فوق لیسانس و دکترای نموده اند. این کوشش ضروری است با افزایش اعتبارات تحقیقاتی و امکانات تجهیزاتی و تحقیقاتی مورد حمایت قرار گرفته تا همزمان با این گسترش کمی، دوره های تحصیلات تکمیلی از ارتقاء کیفی نیز برخوردار گردند.
با توجه به موارد فوق و نظر به اینکه گزارش های مقدماتی از وضعیت اعتباری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی حاکی از کاهش اعتبارات آنها در بودجه سال 89 نسبت به سال 88 می باشد که موجب نگرانی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی شده است، لذا خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به اعتبارات جاری و عمرانی و پژوهشی توجه گردیده و افزایش مطلوب در اعتبارات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داده شود تا انشاء الله جامعه علمی کشور بتواند توان لازم را در جهت تحقق اهداف چشم انداز بیست ساله داشته باشد.
نظر شما