به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن رضایی در نشست خبری که صبح امروز شنبه در محل مجمع برگزار شد با اشاره به موضوعات مطروحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: امروز در جلسه مجمع ضمن آنکه نسبت به وقایع اخیر اعلام موضع شد در رابطه با نهایی کردن مصوبه حق بیمه کارگزاران روستایی مخابرات نیز که از جلسه قبل مقدمات آن تهیه شده بود تصمیم گیری نهایی صورت گرفت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بیمه روستائیان چند سال پیش در بودجه کشور به تصویب رسیده بود اما شرکت مخابرات که دولتی است آن را پرداخت نکرده بود، با این مصوبه دولت موظف شد که تا قبل از واگذاری سهام مخابرات بدهی خود را بپردازد اما بعد از واگذاری سهام مخابرات در بورس شرکت جدید موظف است که بر اساس قانون کار با کارگزاران قرارداد ببندد و حق بیمه را به آنان پرداخت کند.
وی اضافه کرد: همچنین سیاست های کلی پیشنهادی مجمع در امر اصلاح الگوی مصرف که طبق فرمایش مقام معظم رهبری شعار امسال است را در جلسه مجمع مورد بررسی قرار دادیم، از کلیات آن عبور کردیم و بند پیشنهادی اول آن را در مجمع تصویب کردیم و در جلسات آینده این موضوع را ادامه خواهیم داد.
سهم سالانه هر فرد از هدر رفت انرژی 500هزارتومان است
رضایی با بیان اینکه متاسفانه اتلاف انرژی، آب و نان در کشور فوق العاده بالاست گفت: در ایران سالانه 100 میلیارد دلار انرژی گاز و نفت مصرف می شود که 40 درصد آن پرت است که می توان آن را با برنامه ریزی هایی صرفه جویی کرد. به عبارت دیگر 40 میلیارد دلار قابل صرفه جویی است و اگر 50 درصد آن را صرفه جویی کنیم سالانه 20 میلیارد دلار صرفه جویی کرده ایم که طی 10 سال تبدیل به 200 میلیارد دلار خواهد شد و اگر این رقم را تقسیم بر هر ایرانی کنیم سالی 400-500 هزار تومان نصیب هر ایرانی خواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اصلاح الگوی مصرف مسئله بسیاری مهمی است گفت: یعنی می توان سالانه از میلیاردها دلاری که در کشور حیف و میل می شود در زمینه اشتغال، تولید و سرمایه گذاری استفاده کرد.
وی با بیان اینکه با این مصوبه می خواهیم به بیانات رهبر معظم انقلاب توجه بیشتری شود، گفت: اصلاح الگوی مصرف از امسال شروع شده و باید در سالهای آینده نیز ادامه یابد.
اصلاح سیاست های قیمتی و غیر قیمتی در مجلس
رضایی در ادامه گفت: اولین نتیجه گیری امروز جلسه مجمع در مورد سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف اصلاح سیاست های قیمتی و اصلاح سیاست های غیر قیمتی بود که باید با هم باشد. به عبارت دیگر باید مجموعه ای از اصلاح سیاست های غیر قیمتی و اصلاح سیاست های قیمتی صورت گیرد زیرا طی 30 سال گذشته یا سیاست های قیمتی مورد توجه قرار گیرد و یا سیاست های غیر قیمتی که البته هر کدام دستاوردهای خود را داشتند اما به نتیجه نهایی نرسیده ایم، در حال حاضر در مجمع هم اصلاح سیاست های قیمتی و هم اصلاح سیاست های غیر قیمتی را تصویب کردیم .
ادامه دارد ...
نظر شما