به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جریان بازدید از موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و در جمع مدیران، اعضای هیئت علمی و کارکنان این موسسه گفت: موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی باید براساس آمار و اطلاعاتی که از حوزه های مختلف آموزش عالی گردآوری می کند و نیازهای که وجود دارد کانون برنامه ریزی برای نظام آموزش عالی کشور باشد.
دکتر کامران دانشجو گفت: تمرکز در برنامه ریزی باعث جلوگیری از فعالیتهای موازی می شود.
وی در ادامه افزود: برای برنامه ریزی مناسب باید نظرات و دیدگاههای معاونان و مدیران وزارت و روسای دانشگاهها نیز لحاظ شود زیرا هم مدیران اجرایی به ابعاد مختلف امور آشنایی بیشتری دارند و هم دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور خصوصیات متفاوتی با یکدیگر دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر علوم در بیان تفاوت نظام دانشگاهی کشورهای غربی و ایران گفت: همه دانشگاههای دنیا به دنبال کسب علم در بالاترین سطوح خود هستند و از این حیث تفاوتی میان دانشگاههای غرب و کشور ما وجود ندارد بلکه تفاوت در تربیت دانش آموختگانی است که آنها به دنبال تربیت انسانی سکولار هستند لکن هدف ما تربیت انسانی معتقد به جهان بینی اسلامی و دینمدار است.
وی گفت: تفاوت دانشگاههای غرب و جامعه ما از نوع تعریف انسان نشات می گیرد که در نگاه غرب انسان موجودی اصالتاً به دنبال لذت، خودمدار و خودمحوراست ولی در جهان بینی اسلامی انسان موجودی آرمانگرا، عدالت طلب و در جستجوی کمال تعریف می شود.
دانشجو اظهار داشت: برای اینکه دانشگاهها در مسیر تربیت مبتنی بر جهان بینی و ارزشهای اسلامی گام بردارند باید اساتیدی در دانشگاهها تدریس کنند که هم متخصص باشند هم به نظام اسلامی و عمود خیمه آن یعنی ولایت فقیه اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
وزیر علوم گفت: قاطبه دانشگاهیان کشور ما هوشیار، دین مدار و معتقد به ولایت فقیه هستند و قطعأ ملت شریف ایران حساب افراد معدودی که به مقدسات توهین کردند را از حساب اکثریت جامعه دانشگاهی جدا می داند.
دانشجو گفت: قداست محیط دانشگاه به تحصیل علم، تهذیب نفس و پرورش اخلاق است لذا اگر کسی به دور از ارزشهای جامعه و فرهنگ کشورمان که مبتنی بر فرهنگ عاشورا است با برخی اقدامات غیردینی و غیرقانونی این قداست را خدشه دار کند از طرف مردم و مسئولین طرد خواهد شد.
نظر شما