به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سید ابوالقاسم علوی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست مشترک کمیته های کاهش آسیب رفتارهای پر خطر و اقدامات تأمینی و حفاظتی اداره کل زندانهای خوزستان که با رویکرد بررسی اقدامات زندانها در عرصه مقابله با ورود و مصرف مواد مخدر به زندانها تشکیل شد، تصریح داشت: جامعه باید بداند که زندانها با وجود کمبود امکانات، تجهیزات، سرانه و فضاها، چه گامهای ارزنده ای را برای امنیت آنها برمی دارد و بیداری کارکنان زندانها در نگهداری مجرمین است که چرخه کار و تلاش نیروهای انتظامی را در دستگیری تبهکاران و رسیدگی دستگاه قضایی را در اعمال مجازات این مجرمین مهیا می کند تا امنیت مردم حفظ شود و آنان سر راحت به بالین بگذراند.
محمد علوی افزود: زندان به واقع معنای ابهت دستگاه قضایی در اعمال مجازاتهاست، یعنی انجام کیفی تر مجازات زندان در نگهداری هدفمند مجرمین و بزهکاران بی شک بازخورد آن را در ارتقای سلامت رفتاری جامعه خواهیم دید ولی مشکل اینجاست که زندان در انجام رسالت واقعی خود تنهاست و گسترده تر از آن، همه اعم از افکار عمومی و افراد صاحب نظر امنیت را از دستگاه قضایی مطالبه می کنند اما بر ضرورت عمل دستگاه ها و نهادها به وظایف ذاتی خود تأکید و اشاره ای ندارند.
علوی خاطرنشان کرد: حذف جرم از جامعه نیازمند اهتمام کارشناسانه به دور از شعار و صنفی نگری تمامی متولیان امور اجتماعی، فرهنگی و تأمینی است و نباید معنای امنیت را فقط در دادگستری ها و زندانها جستجو کرد و اینکه توقع باشد دادگستری به تنهایی بار امنیت را به دوش بکشد توقعی به دور از انصاف است.
مدیرکل زندانهای خوزستان و رئیس ستاد کاهش آسیب رفتارهای پرخطر زندانیان این استان افزود: بیکاری، فقر فرهنگی، فقر مالی و مهاجرت بی رویه به شهرهای بزرگ و عدم آشنا بودن عموم با حقوق اولیه اجتماعی موجب بروز رفتارهای مجرمانه است و باید برای اصلاح رفتار عمومی کارهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و متعاقب آن تأمینی به شکل صحیح اعمال شود.
سرپرست حفاظت اطلاعات اداره کل زندانهای استان گفت: متاسفانه اقدامات گسترده و مثبتی این اداره کل برای ارتقای سلامت و مبارزه با مواد مخدر برای مردم این استان تبیین نشده است.
فرشید درویشی با اشاره با نشستهای متعدد اداره متبوعش با مسئولان قضایی و انتظامی گفت: متأسفانه اقدامات گسترده زندانهای استان در عرصه ارتقای سلامت و مقابله با ورود مواد مخدر به زندان های استان خوزستان به درستی برای مردم تشریح نشده و تبلیغات مسموم، این خدمات گسترده را کمرنگ ساخته است.
دبیر کمیته اقدامات امنیتی - حفاظتی اداره کل زندان های استان خوزستان اظهار داشت: حفاظت اطلاعات در جایگاه صیانت از دستاوردهای کارکنان زندانها که در راستای ارتقای سلامت محیطی زندانها و سلامت رفتاری زندانیان گام برمی دارند، در نشستهای معمول با مسئولان قضایی و انتظامی ضمن تشریح دستاوردها، بر ضرورت ارائه دیدگاه های تخصصی پیرامون زندان تأکید کرده و بر این باور هستیم که باید انتقاد از زندان و ارائه هرگونه اظهارنظری در مورد آن متناسب با جامعه شناسی زندان و شناخت رسالت واقعی و وظیفه و نقش سازنده آن در عرصه امنیت و تربیت جامعه باشد.
در ادامه این نشست که معاونین اداره کل و روئسای بازرسی، یگان حفاظت زندانهای کارون و سپیدار، مجتمع حرفه آموزی استان و مسئول روابط عمومی زندانهای خوزستان نیز حضور داشتند، پیرامون تعمیق بخشی به اقدامات و اهداف مد نظر بحث و تبادل نظر شد که نشست با 18 مصوبه کاربردی بکار خود پایان داد.
نظر شما