به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد طاهری صبح پنج شنبه در نشست خبری حجم مخازن ذخیره آب استان را 88 هزار مترمکعب دانست و افزود: از کل آب استحصالی 91 درصد در بخش کشاورزی، هفت درصد در بخش آب شهری و روستایی و دو درصد در صنعت مصرف می شود.
طاهری با اشاره به بهره مندی 98.5 درصد مردم استان از آب آشامیدنی اظهار داشت: 92 حلقه چاه، آب مصرفی 100 هزار مشترک آب شهری استان را تامین می کند.
وی با بیان اینکه 70 درصد مشترکان استان زیر الگوی مصرف آب آشامیدنی استفاده می کنند، بیان داشت: 20 درصد مشترکان آب استان هیچگونه آب بهایی پرداخت نمی کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان میزان هدررفت آب در بیرجند را 28 درصد اعلام کرد و یادآور شد: بر اساس برنامه پنجم توسعه هدررفت آب باید به 23 درصد برسد.
به گفته وی 50 درصد مشترکین آب بین هفت تا 20 متر مکعب آب مصرف می کنند که الگوی مصرف آب در استان 18 تا 22 متر مکعب است.
طاهری بیان داشت: در شهرهای بیرجند، قاین و فردوس از نظر تامین و توزیع آب در نقطه سر به سر قرار داریم و توان تولید آب در شهر بیرجند از 28 حلقه چاه 750 لیتر در ثانیه است.
وی افزود: 250 لیتر آب شهر بیرجند از دشتهای سربیشه و مرک تامین می شود و هدر رفت آب در بیرجند نیز حدود 28 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: در پایان برنامه پنجم توسعه 100 درصد مردم از خدمات آب شرب بهره مند می شوند و در زمینه خدمات فاضلاب نیز با افزایش ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب بیرجند از 10 هزار و 500 متر مکعب در شبانه روز به 42 هزار متر مکعب، 35 درصد مردم از خدمات دفع فاضلاب برخوردار می شوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی افزود: اعتبار مورد نیاز و پیش بینی شده برای برنامه پنجم توسعه در بخش آب 55 میلیارد تومان و در بخش فاضلاب 42 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
طاهری از کاهش 11 درصدی اعتبارات سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در فصل عمران شهری نیز نسبت به سال گذشته کاهش اعتبار قابل توجهی داشته ایم.
وی با بیان اینکه در زمینه آبرسانی به مسکن مهر در سال جاری 300 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است، ادامه داد: ارتقای کیفیت آب بیرجند با احداث تصفیه خانه آب شرب توسط شرکت سهامی آب منطقه ای در حال اجراست که در این راستا شرکت آب و فاضلاب استان طرح یکنواخت سازی آب تصفیه شده را با اعتبار 11 میلیارد تومان پیشنهاد داده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی تصریح کرد: حدود سه میلیارد تومان زیان حاصل شرکت در پنج سال گذشته بوده که زیان تجمیعی شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از سال 83 تاکنون 15 میلیارد تومان است.
نظر شما