۱۷ دی ۱۳۸۸، ۱۳:۳۶

خلیلیان خبر داد:

بی نیازی کشور از واردات برنج تا پایان برنامه پنجم

بی نیازی کشور از واردات برنج تا پایان برنامه پنجم

ساری - خبرگزاری مهر: وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نیاز سالانه کشور به واردات برنج 500 هزار تن است، اظهار داشت: با تقویت تولید داخلی نیاز کشور به واردات برنج تا پایان برنامه پنجم توسعه رفع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در نوشهر، صادق خلیلیان ظهر پنجشنبه در حاشیه سفر به مازندران و بازدید از پروژه های کشاورزی بخش کجور شهرستان نوشهر در جمع خبرنگاران افزود: به منظور جلوگیری از واردات بی رویه برنج در این راستا تعرفه واردات از 21 به 40 درصد افزایش یافته و کمک به بهبود برنج داخلی شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین برای حمایت از تولید داخلی تاکنون 300 هزار تن انواع برنج پرمحصول از کشاورزان خریداری شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نیاز واقعی برنج در کشور در دوره های مختلف متغیر است، گفت: این نیاز در طی برنامه پنجساله پنجم به حدود سه میلیون تن خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در نشست اخیر با استانداران شمالی و با تصمیم معاون اول رئیس جمهور، تعیین قیمت برنج و نحوه خرید آن از کشاورزان در استانهای شمالی به استانداران محول شده است، یادآور شد: حمایت از تولید داخلی برای رسیدن به خودکفایی در محصول برنج استراتژی این وزارتخانه در دولت دهم است.

وی همچنین از خرید مقادیری برنج از تولیدکنندگان داخلی برای توزیع در ادارات دولتی کشور خبر داد و گفت: قصد داریم در یک برنامه پنجساله و حمایت از تولیدکنندگان داخلی دولت را از واردات برنج بی نیاز کنیم.

خلیلیان همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه وی در مراسم رای اعتماد خود قول انتقال وزارت جهاد کشاورزی به استانهای شمالی را داده است، پاسخ داد: در این راستا طرحی را در دست اجرا داریم که به موجب آن دهستانهای کشور تقویت و با اعمال تشویق به پرسنل وزارتخانه آنها را به آن مناطق اعزام و پتانسیل یابی می کنیم.

به گفته وی در یک برنامه 10 ساله قصد داریم تعداد 100 هزار پرسنل و کارمند وزارتخانه و استانها را در قالب دهستانها و خدمات حمایتی کشاورزی سازماندهی کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین به تصویب دولت مبنی بر احیای سازمان چای کشور اشاره کرد و افزود: مقدمات احیا، ساختار اداری و مراحل اجرایی این طرح در حال اجرایی شدن است.

وی در ادامه توسعه زیرساختهای بخش کشاورزی و تولید پایدار، تقویت آبیاری تحت فشار، احداث و زهکشی پای آب سدها، توسعه مکانیزاسیون محصولات کشاورزی، احداث مجتمع های گلخانه ای، تقویت تولیدات شیلاتی، دامپروری و صنایع لبنی را از برنامه های پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای آن در طی برنامه پنجساله پنجم پس از تصویب مجلس عنوان کرد و گفت: قصد داریم به منظور توسعه صادرات کشاورزی سالانه پنج میلیارد دلار صادرات را برای بخش کشاورزی در برنامه پنجم توسعه داشته باشیم.

کد خبر 1012970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha