ادیبی به مهر خبر داد:

تولید سیستم مصورسازی فعالیت ژنتیکی

تولید سیستم مصورسازی فعالیت ژنتیکی

پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر موفق به طراحی سیستمی در حوزه هوش مصنوعی شدند که قادر به شناسایی ارقام دست نویس، و مصورسازی داده هایی چون ریزآرایه های فعالیتهای ژنتیکی است. علاوه بر این قادر به پیشگویی میزان برق مصرفی در آینده و جستجوی اطلاعات مورد نیاز در اینترنت در کمترین زمان است.

پیمان ادیبی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این پروژه تحت عنوان "نگاشت های توپوگرافیک متشکل از منیفولدهای خطی ناحیه ای" تعریف و اجرا شد، گفت: این پروژه در حوزه یادگیری ماشین است و هدف از اجرایی کردن این پروژه شناسایی الگو و پردازش سیگنالهایی است که از یکسری پدیده های ناشناخته تولید می شود.

وی افزود: داده ها معمولا در فضاها با بعد بالا ایجاد می شود که با استفاده از ابزارهایی می توانیم پدیده مولد داده ها را به طور کارآمد، اقتصادی، و دقیق مدل سازی کنیم که با اجرای این پروژه موفق به این نوع مدل سازی شدیم.

ادیبی به جزئیات این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: در این پروژه از چندین منیفولدهای (Manifold) خطی (رویه های خطی کم بعدی) استفاده شد تا منیفولدهای غیر خطی مورد نظر تقریب زده شود. در این سیستم طراحی شده بدون نظارت مستقیم مدلهای ناحیه ای مناسب از داده ها به دست می آید.

مجری طرح با تاکید بر اینکه این سیستم در شناسایی الگوها و اشیاء از روی تصاویر کاربرد دارد، ادامه داد: علاوه بر این، این سیستم برای پیشگویی وضع هوا و سیگنالهای برق شهری برای پیشگویی میزان برق مصرفی در آینده می تواند کاربرد داشته باشد.

ادیبی از کاربردهای این سیستم در حوزه جستجوهای اینترنتی خبر داد و یادآور شد: از هوش مصنوعی می توان در جستجوهای اینترنتی استفاده کرد. با معرفی اطلاعات موجود در اینترنت در یک زمینه خاص به این سیستم، می توان از میان حجم انبوهی از اطلاعات، داده های مورد نظر را در کمترین زمان یافت.  

وی به کاربردهای این سیستم در حوزه امنیت اشاره و خاطر نشان کرد: از این سیستم می توان در شناسایی الگوهای کاربردی مانند اثر انگشت و چهره، تشخیص هویت از روی بافت عنبیه، تشخیص حروف و کلام از صوت و تشخیص هویت از روی صوت استفاده کرد. 

ادیبی، فشرده سازی کارآمد اطلاعات، شناسایی ارقام دستنویس و مصورسازی داده هایی چون ریزآرایه های فعالیتهای ژنتیکی از دیگر قابلیتهای این سیستم است.

این پژوهشگر به بیان اهمیت این پروژه پرداخت و اضافه کرد: این پروژه جزء پروژه های بنیادی است که اساس آن را ریاضیات تشکیل می دهد و از آنجا که کشور به سمت کاربردی کردن فناوریهای نوین در بخش الکترونیک و IT در حرکت است این فناوری می تواند برای مکانیزه کردن تجهیزات به کار گرفته شود.

ادیبی با بیان اینکه با توجه به قابلیتهای این سیستم ها تاکنون این سیستم ها در کشور کاربردی نشده است، اضافه کرد: برای کاربردی کردن سیستم های هوش مصنوعی مشکلات و معایبی وجود دارد که باید برای رفع آنها اقدام شود. 

کد خبر 1013654

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha