پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۹ دی ۱۳۸۸، ۱۶:۳۴

لطفی افشار:

تولید فرش دستباف در کشور مطابق با سلیقه مشتری نیست

تولید فرش دستباف در کشور مطابق با سلیقه مشتری نیست

سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس گروه سلیقه یابی و بازارشناسی مرکز ملی فرش ایران یکی از مشکلات فرش کشور را تولید این صنعت بدون توجه به نیاز مشتری و سلیقه بازار دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، مرتضی لطفی افشار ظهر شنبه در همایش استانی بازارشناسی فرش دستباف استان کردستان اظهار داشت: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی تولید فرش در کشور، عدم توجه به نیازهای مشتری است و باید این مشکل هر چه سریعتر رفع شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی بخشهای تولید فرش دست باف از طراحی و نقاشی و مواد اولیه گرفته تا بافت به صورت هماهنگ فعالیت می کنند که تنها مشکل در بخش فروش و بازاریابی است که این عدم تحرک در بخش بازاریابی باعث شده تا سایر بخشهای تولید فرش نیز با مشکلاتی مواجه شوند.

رئیس گروه سلیقه یابی مرکز ملی فرش کشور عنوان کرد: تولید فرش در کشور ما در طول سالهای گذشته به عنوان یک کالای انحصاری در جهان مطرح بوده اما با توجه به اینکه هم اکنون کشورهای هند، چین، پاکستان و در طول یک دو سال گذشته افعانستان هم به این جمع افزوده شده، بنابراین قدرت ما را در بازارهای جهانی کاهش داده است.

لطفی افشار گفت: در سالهای گذشته فرش کشور جمهوری اسلامی ایران در بازارهای جهانی هیچگونه رقیبی نداشت و به راحتی به فروش می رفت اما در حال حاضر کشورهای مختلف اطراف با برنامه ریزی توانسته اند بخش از نیازهای بازار را تامین و در نتیجه رقابت سختی را آغاز کرده اند که اگر ما خواهان توسعه صادرات این محصول هستیم باید قدرت رقابت در بازارهای جهان را افزایش دهیم.

وی افزود: در مرحله اول باید نوع نگاه به تولید فرش دستباف در کشور را تغییر داد چرا که متاسفانه عده ای فقط جنبه های هنری این محصول را نگاه می کنند و به سلیقه های بازار و مشتریان فرش دستباف کشور در بازارهای جهانی ندارند که این مشکل را باید در داخل کشور رفع کرد.

رئیس گروه سلیقه یابی مرکز ملی فرش کشور بیان داشت: با توجه به اینکه حدود 80 درصد از فرش تولیدی در کشور صادر می شود بنابراین باید نوع نگاه به تولید این محصول منبطق بر سیاستهای تجارت خارجی باشد که یکی از اولویتهای سیاست تجارت خارجی و صادرات کالا توجه به سلیقه مشتری و نیاز بازار روز است.

لطفی افشار یادآور شد: در راستای این سیاست کاری گروه بازارشناسی از سال 86 در مرکز ملی فرش کشور تشکیل و در مرحله اول نیازهای بازار 75 کشور جهان به عنوان بازارهای هدف مورد بررسی قرار گرفت و در مرحله دوم این بررسی ها تجزیه و تحلیل شده و سپس اقدام به برگزاری همایشهای استانی و منطقه ای برای تبیین این نیازها شدیم.

وی خاطرنشان کرد: همایش های بازارشناسی فرش دستباف سال گذشته به صورت منطقه ای برگزار شد که با توجه به استقبال فعالان این عرصه تصمیم بر این شد که این همایشها در سال جاری به صورت استانی برگزار شود.

در ادامه این همایش که با حضور فعالان عرصه فرش استان کردستان برگزار شد، راهکارهای مختلف برای تولید فرش بر اساس نیازهای بازار و مشریان مورد بررسی قرار گرفت.

کد خبر 1013961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha