فرهاد تجری در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح ابزارهای نظارتی مجلس و همچنین تذکرات مجلس گفت: وقتی موضوعی به دستگاههای دولتی گوشزد می شود در مجلس نوبت اعلام و مورد بررسی قرار می گیرد متاسفانه زمانی در دستور کار مجلس قرار می گیرد که دیگر نتیجه نداشته و در حقیقت این اهرم نمی تواند بازدارنده باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید همانند شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، شورایی بازدارنده برای تخلف و اهمال دولت در مجلس شکل بگیرد گفت: این امر می طلبد که یک عزم همگانی در مجلس به وجود آید تا نظارت را جدی تر دنبال کنند.
تجری افزود: چنین شورایی نیاز به کارشناسی وسیع و مطالعه تطبیقی سیستمهای نظارتی دیگر کشورها دارد ولی با شرایط امروز هنوز به این نقطه نرسیده ایم.
وی برخی از سازوکارهای موجود را در مجلس کارآمد دانست و گفت اختیاراتی مثل استیضاح بسیار موثر نشان داده است ولی به دلیل نگاههای حزبی و گروهی متاسفانه این ابزار نیز با حاشیه های سیاسی همراه شده است.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس نظارت رسانه ای را نیز در کشور ناکارآمد دانست و گفت: اگر بخواهیم این بعد از نظارت تقویت شود باید رسانه ها را از فضای تخریب به سمت نقد منصفانه هدایت کنیم و به آنها یادآورشویم که منافع ملی برتر از منافع حزبی و گروهی است.
تجری در گفتگو با مهر:
ابزارهای نظارتی مجلس ناکارآمد شدهاند/ پیشنهاد تشکیل شورای بازدارنده
نایب رئیس کمیسون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه نتوانسته ایم نظارت مورد نظر قانون اساسی را به اجرا بگذاریم گفت: ابزارهای نظارتی در اختیار مجلس تا حدودی ناکارآمد شده و نمی توان از آنها بهره کافی را برای اعمال نظارت برد.
کد خبر 1014445
نظر شما