به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، پس از قرائت گزارش امروز کمیته ویژه بررسی وضعیت بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات تعدادی از نمایندگان طی تذکری در خصوص این گزارش و قرائت آن در صحن اظهاراتی کردند.
سید احمد لطفی نماینده اراک خطاب به لاریجانی گفت: بهتر بود قبل از اینکه مطالب را اعلام کنید عاملان اصلی این ماجرا که باعث این فتنه و معرکه و گرفتاری بسیار زیاد برای مردم شدند را شناسایی و به مردم معرفی می کردید.
وی افزود: هشت ماه از انتخابات ریاست جمهوری می گذرد و هنوز نیروی انتظامی ما کف خیابان است و کسی نیست به این عزیزان کمک کند و همیشه دنبال این هستند که مدیران و فرماندهان نیروی انتظامی را به دادگاه احضار کنند.
لطفی خطاب به لاریجانی گفت: بهتر نبود قبل از اینکه این موضوع مطرح شود عاملان اصلی که هنوز هم دست بردار نیستند به دادگاه احضار می شدند و مشکل را حل می کردند.
لاریجانی در پاسخ به تذکر لطفی گفت: فکر کنم خطاب شما از این "لاریجانی" یک لاریجانی دیگر در قوه قضائیه است که باید رسیدگی کند.
وی ادامه داد: در اینکه قوه قضائیه باید همه ابعاد موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد تردیدی نیست. در این گزارش کمیته هم تاکید شده بود باید به ریشه ها و علتهایی توجه کرد که این حوادث را بوجود آوردند و قوه قضائیه باید به آن بحث نیز بپردازد.
ستارهدایتخواه نماینده بویراحمد و دنا نیز در تذکری خطاب به رئیس مجلس با استناد به مواد 17، 23، 32، 181 آیین نامه داخلی مجلس و اصل 90 قانون اساسی اظهار داشت: تذکر حضار مقدم بر همه امور است اما متاسفانه بنده از ابتدای آغاز گزارش تقاضای اخطار کردم و تذکر دادم و حضرتعالی عنایت نفرمودید که هم تعجب می کنم و هم تاسف می خورم.
هدایتخواه افزود: شما باید آیین نامه را رعایت کنید. درهیچ کجای آیین نامه اختیاری به رئیس مجلس داده نشده است که چنین کمیته ای تشکیل و گزارش به مجلس ارائه دهد.
وی گفت: فقط در بند 7 ماده 21 آمده است که سایر موارد طبق قانون اساسی و سایر مقررات کسانی که شکایتی دارد طبق ساز و کار قانونی بر عهده کمیسیون اصل 90 است، باقی موارد قانون اساسی نیز یا سئوال، یا تذکر، استیضاح یا تحقیق و تفحص است و شما به وظیفه ذاتی کمیسیون اصل 90 توجه نکردید و این کمیته را بر خلاف قانون تشکیل دادید و متاسفانه به عنوان کمیته مجلس نیز شروع به فعالیت کرد در حالی که این کمیته، کمیته رئیس مجلس بود.
هدایتخواه ادامه داد: کمیته ای منتسب به مجلس است که توسط مجلس انتخاب شده باشد. هیچ کجای آیین نامه پیش بینی نشده گزارش این کمیته که رئیس مجلس بر خلاف قانون آن را تشکیل داده در صحن علنی قرائت شود لذا بر اساس بند 11 ماده 23 این اقدام را خلاف شان مجلس می دانم.
نماینده بویر احمد گفت: در این فتنه ای که به دنبال براندازی نظام بود، مردم از مجلس انتظار دارند فرع را از اصلی تشخیص دهد. امروز و آینده مردم درباره مجلس قضاوت می کنند که چرا در این فتنه خود را گرفتار مسائل فرعی کرد. به علاوه این هدیه ای بود از سوی رئیس مجلس به نیروی مظلوم و تلاشگر انتظامی.
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر هدایتخواه با ابراز تاسف از قضاوت زودهنگام این نماینده مجلس اظهار داشت: در طول هفت تا هشت ماه مجلس بارها موضع خود را در قبال مسائل حساس و کلان در بیانیه ها و صحبت بنده اعلام کرد بنابراین چطور از یک فعل شما این موضوع را به کل مجلس گسترش می دهید.
وی ادامه داد: مجلس در طول این مدت بیش از همه قوا در این موضوع حساس اعلام موضع کرد و این جفاست به مجلس که به خاطر گزارش کمیته تمام خدمات آن را زیر سئوال می برید. نکته دوم که می فرمائید رئیس مجلس چنین حقی در تشکیل کمیته ویژه ندارد از کجا می گوئید ندارد. رئیس مجلس طبق ماده 21 وظایفی دارد و مطابق با قانون اساسی چنانچه مسئله مهمی رخ داد رئیس مجلس به عنوان عضو شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس یک قوه می تواند بررسی کند.
لاریجانی گفت: بنابراین رئیس قوه می تواند کمیته ای تشکیل و نتیجه آن را بگیرد. این کمیته بر اساس ماده 33 آیین نامه تشکیل شد، ضمن اینکه ما از کمیسیون امنیت ملی خواستیم موضوع را بررسی کند که کمیته ای تشکیل داد و یکی دو نفر را هم اضافه کردند.
رئیس مجلس با تاکید و تشریح قانونی بودن تشکیل این کمیته اظهار داشت: اعضای کمیته بررسی منصفانه ای کردند آنچنانکه فعالیت آن باعث اقتدار مجلس شد ضمن اینکه نگاه منصفانه داشتن توسط مجلس یک حسن است.
وی گفت: موضع مجلس در خصوص برخی حوادث نیز کاملا آشکار بود این باعث نمی شود که از برخی مسائل که در کشور رخ داده غفلت کنیم، پیگیری این موضوع سر جای خودش است ضمن اینکه مسائل دیگر نیز باید به طور جدی پیگیری شود.
نظر شما