پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۲۲ دی ۱۳۸۸، ۱۰:۰۰

منابع آبی سفره های زیرزمینی ایران رو به پایان است

منابع آبی سفره های زیرزمینی ایران رو به پایان است

مدیرکل پیش بینی هواشناسی کشور نسبت به کاهش آب سفره های زیرزمینی هشدار داد و گفت: در 15 سال گذشته به دلیل نیاز آبی حداکثری، عمق برداشت آب از سفره های زیر زمینی از 50 متر به 300 متر رسیده و می توان گفت که این منابع به حداقل خود رسیده اند.

پرویز رضازاده در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر نقش مدیریت پایدار در حفاظت از منابع آبی و مصرف آب گفت: توسعه ناپایدار باعث شده حداکثر نیاز آبی در کشور بوجود آید و در 15 سال گذشته عمق برداشت آب از ذخیرگاه های زیرزمینی به پائین ترین سطح خود برسد که آمار از 50 متر به 300 متر را نشان می دهد.

این کارشناس پیش بینی هواشناسی تاکید کرد: با این حال برداشت آب تا این سطح از سفره های زیر زمینی، متاثر از خشکسالی و فقدان مدیریت صحیح منابع آبی بوده است. به نحوی که بسیاری از متخصصان محیط زیست کاهش سطح آب دریاچه ها و تالابهای و آبگیرهای کشور را ابتدا ناشی از استفاده ناصحیح از منابع آبی سپس ناشی از کم بارشی و خشکسالی دهه اخبر می دانند.

مدیرکل سازمان  پیش بینی هواشناسی کشور کاهش سطح آب سفره های زیر زمینی را شامل بخشهای عمده ای از کشور دانست و تاکید کرد: اگر بگویم تمامی منابع آبی به سطح پائینی رسیده بیراه نگفته ایم. با این حال مناطقی مثل یزد، کرمان، فارس، شمالشرق، جنوب و حتی شمال و جنوب غرب که مناطق پرآبی هستند با مشکل عمده مواجه شده اند.

رضازاده با تاکید بر کم بارشی و خشکسالی سالهای گذشته کشور گفت: پیش بینی‌ها از بارش نرمال و بالاتر از نرمال در طول سال جاری حکایت می کند.

پیش از این مدیرکل سازمان پیش بینی هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در دو سال گذشته به دلیل بارندگی کم و خشکسالی، منابع آبی و سفره های زیر زمینی، رطوبت و ... به طور قابل توجهی کاهش یافته است گفته بود: پیش بینی بارندگی نرمال امسال نباید باعث بی توجهی به کاستی‌های گذشته و رعایت نکردن مصرف بهینه شود.

کد خبر 1015605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha