به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی گفت: از این مقدار پاکسازی ، تاکنون بالغ بر 2 میلیون و 850 هزار مین و گلوله عمل نکرده ، در طول مدت هفت سال جمع آوری و منهدم شده است که 41 درصد آن مربوط به استان خوزستان است .
وزیر دفاع شناسایی دقیق مناطق آلوده در پنج استان آلوده کشور، تهیه نقشه جامع آلودگی با بهره گیری از سامانه GIS به تفکیک استانی ، ایجاد دستگاه نظارت مستقل از اجرا برای اعمال نظارت مقیم و نظارت عالیه و بهره گیری از تجهیزات مناسب و مدرن حفاظت انفرادی مانند پوتین ضد مین ، ویزور مین یاب ، جلیقه ضد گلوله و تجهیزات و ماشین آلات مکانیزه پاکسازی از جمله غلطک های مین کوب ، بلدوزر و تراکتور زرهی را از جمله نکات بارزی برشمرد که درحال حاضر در پاکسازی میادین مین اعمال می شود.
وی تهیه و اجرای طرح جامع آموزش و پوشش بیمه ای برای نیروهای پاکسازی را از دیگر اقدامات در این عرصه ذکر کرد.
وزیر دفاع با قدردانی از تلاش های مرکز مین زدایی کشور و همکاری بسیار خوب سپاه ، ارتش ، استانداری ، فرمانداری و شرکت های خصوصی و دولتی فعال گفت : در حال حاضر یگانهای ، سپاه ، ارتش و شرکت های خصوصی و دولتی متشکل از عناصر بسیجی و تخریب چی دوران دفاع مقدس در قالب 42 پروژه در امر پاکسازی میادین مین فعال هستند .
وزیر دفاع تصریح کرد : همانگونه که نیروهای مسلح و بسیجیان سلحشور در دوران دفاع مقدس با نثار خون پاک خود از حریم دین و میهن دفاع کردند در این عرصه خطیر که زمینه ساز عمران ، توسعه و امنیت پایدار در مناطق مرزی کشور است ؛ شهدا و جانبازانی تقدیم کرده اند .
وی خاطر نشان ساخت: تراکم شدید مین در مناطق آلوده باقیمانده ، عدم امکان دسترسی به نقشه میادین و جابجایی و فرسایش مین ها از عمده علل این حوادث منجر به شهادت و جانبازی بوده است که با تمهیداتی که اتخاذ شده، سعی کرده ایم این تعداد را به حداقل کاهش دهیم .
سردار وحیدی در پایان با اشاره به اینکه حدود 73 هزار هکتار دیگر از اراضی آلوده به مین و گلوله های عمل نکرده در استانهای خوزستان ، ایلام ، کرمانشاه ، آذربایجان غربی و کردستان باقیمانده است ؛ اظهار امیدواری کرد تا پایان سال 1391 کار پاکسازی میادین به اتمام برسد .
نظر شما