به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حسن زارع زاده پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری در محل شرکت برق خراسان رضوی افزود: پست 132 کیلوولت ملاصدرا در انتهای بلوار هاشمیه شهر مشهد با شیوه جدید و ابتکاری و عدم تسطیح زمین، رقمی حدود یک میلیارد تومان صرفه جویی را در بر داشته است.
مجری طرح های انتقال نیروی شرکت برق خراسان اظهار داشت: زمینی که در طرح احداث اولیه این پست در نظر گرفته شده بود در ابعاد 80×80 مترمربع در دامنه کوه با اختلاف ارتفاع 20 متر بود که با اجرای مهندسی ارزش و کاهش عملیات خاکی، این پست در زمینی به مساحت حدود 50×50 مترمربع در حال احداث است.
زارع زاده افزود: در اجرای این پست در زمینه نحوه چیدمان تجهیزات در پست اقداماتی صورت گرفت و ساختمان کنترل به صورت دو طبقه اجراء شد که اتاق کنترل در طبقه دوم قرار دارد و سطح اشغال زمین کاهش یافت.
وی تصریح کرد: دیگر تجهیزات این پست نیز به صورت ابتکاری تغییراتی در آن ایجاد شد که مطابق با استاندارد احداث پستهای معمولی پیش بینی شد.
مجری طرح های انتقال نیروی شرکت برق خراسان افزود: این امر باعث شد ابعاد پست که در شیوه معمولی در اندازه 80×80 مترمربع اجرا می شد ضمن پیش بینی خیابانهای دسترسی و رعایت فاصله فازی "کلیدنس"، به حدود 50×50 مترمربع کاهش یابد که در مجموع 3900 مترمربع ابعاد زمین کاهش و در نتیجه حدود یک میلیارد تومان در بخش خاک برداری صرفه جویی صورت گرفت.
زارع زاده خاطرنشان کرد: با این اقدام حتی توسعه پست نیز در آینده امکان پذیر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در شهرهای بزرگ قیمت زمین بسیار بالا است افزود: اگر قرار باشد طرحهای مشابه در محدوده شهرهای بزرگ اجرا شود با توجه به قیمت زمین قطعاً کاهش هزینه چشمگیری در بحث تسهیل و تملک زمین صورت خواهد گرفت و همچنین در بخش ساختمانی پست با توجه به کاهش ابعاد زمین منجر به کاهش هزینه ها خواهد شد.
مجری طرح های انتقال نیروی شرکت برق خراسان اظهار داشت: عملیات اجرایی پست ملاصدرا در سال 1387 با اعتبار 45 میلیارد ریال آغاز شد و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد،هدف از اجرای این پست تأمین برق مشترکان خانگی و انبوه سازی در منطقه و همچنین کمک به پایداری شبکه برق و جبران افت ولتاژ شبکه است.
زارع زاده تاکید کرد: این پست از نوع DCS و ظرفیت آن 60 مگاولت آمپر است و دارای دو بی خط 132 کیلوولت، دو بی ترانس 132 کیلوولت و 10 فیدر خروجی 20 کیلوولت بوده و در حال حاضر از 85 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
نظر شما