به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر" ،همايش سه روزه زن و هنرهاي تجسمي به عنوان بخش جنبي نمايشگاه پيشگامان هنر نوگراي ايران : بهجت صدر و منصوره حسيني ، عصر روز گذشته در موزه هنرهاي معاصر تهران افتتاح شد . در اولين روز اين همايش پس از نمايش فيلم مستند بهجت صدر ، جواد مجابي ، بهنام كامراني و آيدين آغداشلو سخنراني كردند .
فيلم مستند بهجت صدر توسط فريبا فراهاني كارگرداني شده و با تدوين بهمن كيارستمي در سينما تك موزه هنرهاي معاصر تهران نمايش داده شد كه با استقبال گسترده هنر دوستان حاضر در اين همايش روبرو شد. در اين فيلم بهجت صدر با استفاده از كاردك و رنگ روغن بر روي يك تخته شيشه اي نقاشي مي كرد و دوربين كليه حركات دست و كاردك وي را از پشت اين شيشه ضبط كرده و به اين ترتيب شيوه و روش كار وي براي مخاطبان آشكار شد .
بداهه پردازي و تلاش مستمر براي خلق يك اثر هنري نكته بسيار قابل توجه اي است كه در شيوه كاركردن بهجت صدر مشهود بود . وي براي خلق يك اثر نقاشي در اين فيلم مستند ، بارها و بارها تصوير نقاشي شده را در هم ريخت و دوباره به رنگ آميزي و نقاشي مشغول شد .
جواد مجابي در سخنراني خود با اشاره به عدم وجود جريانهاي فرهنگي هنري قوي در كشور به قدرت توانايي و نبوغ انفرادي هنري بهجت صدر اشاره كرد و وي را يك نقاش انقلابي دانست .
بهنام كامراني نيزدراين همايش ، با نشان دادن اسلايدهايي از آثار هنرمندان مختلف جهان به بررسي و نمايش رفتار و نحوه كار هنرمندان زن دركشور هاي حاشيه اي پرداخت .
آيدين آغداشلو آخرين سخنران اين همايش در روز نخست آن بود كه ضمن تاكيد بر اين نكته كه قصد بررسي و بيان مطالبي پيرامون فيمنيسم ندارد به ذكر اين موضوع پرداخت كه حتي در پيشينه تاريخي هنر ايران نيز زنان در طول تاريخ در حاشيه هنر نگهداري شدند و هيچگاه به آنها اجازه داده نشد تا به عنوان يك خالق عرض اندام كنند . در واقع زنان در هنر نقاشي جهان همواره مدل هايي بوده اند كه از آنان به عنوان موضوع اثر هنري استفاده مي شد . تنها در دوره مدرنيسم بود كه به تدريج شخصيت هنرمندان زن به رسميت شناخته شد .
برنامه هاي اين همايش امروز وفردا نيز ادامه دارد .
در اولين روز همايش زن و هنرهاي تجسمي عنوان شد :
زنان مدل هاي موضوعي آثار هنري بوده اند
آيدين آغداشلو سخنران اولين روز همايش زن و هنرهاي تجسمي ، با انتقاد از استفاده ابزاري از زنان گفت : در تاريخ هنرهاي تجسمي از زنان به عنوان مدل هايي براي نقاشي استفاده مي شد و به آنان اجازه فعاليت خلاقه داده نمي شد .
کد خبر 101969
نظر شما