به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی خرم روز سه شنبه در نوزدهمین همایش بین المللی خلیج فارس گفت : بحران مالی در جهان به پایان نرسیده و آثار ناشی از آن کما کان ادامه دارد.
این استاد دانشگاه درباره وضعیت کشورهای حوزه خلیج فارس در این بحران گفت: از آنجایی که رشد اقتصادی هر کشوری منوط به سرمایه گذاری و علی الخصوص سرمایه گذاری خارجی بوده و در این مقطع زمانی سرمایه گذاری در خلیج فارس به شدت کاهش یافته و علاوه بر این عامل نیز قیمت نفت هم کاهش محسوسی داشنه است ،نرخ رشد کشورهای خلیج فارس به شدت افت کرده است.
وی افزود: این امر البته در کشور قطر وضعیت متفاوتی داشته است که در سال 2008 رشد5/12 درصدی داشته ، در سال 2009 رشد 7/18 درصدی و برآورد می شود که در سال جاری میلادی نیز رشد 7/16 درصدی داشته باشد.
دکتر علی خرم در توضیح این امر گفت: علت این رشد غیر منتظره در حالی که در همسایگی این کشور دوبی در رکود سختی به سر می برد این است که قطر در دو سال اخیر برداشت کسترده ای از منابع مشترک با ایران داشته و موفق شده است از طریق صادرات گاز و نفت از این منابع بحران مالی را در این کشور کنترل کرده و موازنه مثبتی را در رشد اقتصادی داشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت امارات متحده عربی و علی الخصوص دوبی در این بحران گفت: بیشترین زیان این بحران مالی در خلیج فارس متوجه این شیخ نشین و بخش مسکن در دوبی شده است و انتظار نمی رود آثار بدهی ناشی از بخش مسکن در دوبی به زودی حل شود.
دکتر خرم در بخشی دیگر از سخنان خود خشکاندن دریا توسط این شیخ نشین و برج سازی در جزایر مصنوعی بوجود آمده در حاشیه دوبی را غیرقانونی عنوان کرد و گفت: از آنجایی که این جزایر مصنوعی آبهای ساحلی دو کشور را به هم نزدیک می کند و در عین حال تداخلی میان منطقه مورد استفاده از بستر دریا میان ایران و امارات بوجود می آورد مخالف قوانین بین المللی و نقض آشکار حقوف دریا ها محسوب می شود.
وی در پایان اوضاع ایران در بحران اقتصادی را مورد بررسی قرار داد و با اشاره به کاهش تورم در دو سال گذشته گفت:باید بدانیم کاهش تورم ناشی از بحران مالی در جهان بوده و نتیجه فعالیت دولتمردان ایران نیست و به همین دلیل باید مراقب باشیم که با رفع تدریجی این بحران تورم در کشور سیر صعودی خواهد یافت.
نظر شما