به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از آسوشيتدپرس ؛ بريتانيا، فرانسه و آلمان هنوز به خواسته هاي ايران براي دستيابي به فنآوري هسته اي رسما پاسخ نداده اند اما به اعتقاد ديپلمات هاي اروپا تقاضاهاي ايران عملا تلاش هاي اروپا را براي ترغيب جمهوري اسلامي به دست برداشتن از تكميل تكنولوژي هايي با كاربرد دوگانه به بن بست كشانده و موضع اتحاديه اروپا را به آمريكا نزديك تر كرده است. آمريكا خواهان آن است كه پرونده ايران به اتهام نقض پيمان سلاح هاي هسته اي به شوراي امنيت سازمان ملل فرستاده شود.
آسوشيتدپرس فهرست خواسته هاي ايران را كه مدعي شد هفته پيش و در مذاكرات پاريس به سه كشور اروپايي ارائه شده است، چنين برمي شمارد: پشتيباني از تلاش ايران براي دسترسي به تكنولوژي ييشرفته هسته اي از جمله فناوري داراي كاربرد نظامي و غيرنظامي (!)، برداشتن موانع و تحريم هاي موجود كه ايران را از دستيابي به چنين تكنولوژي هايي باز مي دارد، تضمين اينكه پس از سپردن چنين تعهداتي از سوي اروپا حتي در صورت بروز محدوديت هاي قانوني و سياسي اروپا به اين تعهدات پايبند بماند. ظاهرا منظور از اين محدوديت ها تحريم هاي احتمالي سازمان ملل متحد است.
اين خبرگزاري مي افزايد: موافقت سه كشور اروپايي براي برآورده كردن نيازهاي ايران به سلاح هاي متعارف و تعهد اروپا به پيگيري طرح پاكسازي خاورميانه از سلاح هاي هسته اي و نيز دادن ضمانت هاي امنيتي در برابر حمله هسته اي احتمالي به ايران كه هردو مورد به اسرائيل اشاره دارد.
در عين حال يك ديپلمات اروپايي گمنام به آسوشيتدپرس گفت ارائه اين فهرست باعث بهت زدگي مذاكره كنندگان بريتانيايي فرانسوي و آلماني شد. به گفته اين ديپلمات آنها از ايران خواستند به تعهد خود تا 23 شهريور ماه كه موضوع در شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي مطرح خواهد شد، عمل كند. يك ديپلمات ديگر گفت در مذاكرات پاريس هر يك از دو طرف فقط حرفهاي خود را مي شنيدند.
يك سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس در لندن نيز به آسوشيتدپرس گفت كشورش حاضر نيست بايستد و نظاره گر اين باشد كه ايران تكنولوژي لازم براي ساخت سلاح هسته اي را بدست آورد. از سوي ديگر و در حالي كه چند روز پيش مشرف از عدم تحويل هرگونه ماده اتمي از سوي پاكستان به ايران خبر داده بود، نشريه دفاعي جينز گزارش داد بازرسان آژانس به اين نتيجه رسيده اند كه رسوبات اورانيوم بسيار غني شده اي كه بر روي دستگاه هاي گريز از مركز ايران يافت شده بود مربوط به تجهيزاتي است كه شبكه قاچاق عبدالقدير خان، دانشمند پاكستاني اداره مي كرده است.
نظر شما