به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، جلسه کتابخانه های عمومی استان لرستان که با حضور کمرنگ دستگاههای مرتبط برگزار شد اولین جلسه ای بود که "رضا دریکوند" به عنوان مدیر کل جدید کتابخانه های لرستان در آن حضور پیدا می کرد.
اولین حضور مدیر کل تازه منصوب شده امور کتابخانه های عمومی لرستان در جلسه انجمن کتابخانه های استان با طرح پیشنهادی عجیب همراه شد که همه حاضران از جمله استاندار لرستان را به تعجب واداشت.
رضا دریکوند در این نشست بدون اشاره جدی به چالشهای حوزه کتاب لرستان و نیازمندیهای این بخش پیشنهاد کرد که برنامه "بازدید مدیران از کتابخانه های لرستان" مورد تصویب در این جلسه قرار گیرد.
این پیشنهاد که به اعتقاد بسیاری از حاضران معلوم نبود با چه رویکرد و اهدافی در راستای رونق بخشی حوزه کتاب لرستان و رفع مشکلات این بخش ارائه شد موجب واکنش شدید استاندار لرستان به این پیشنهاد عجیب شد.
ما اینقدر بیکار نیستیم که در این جلسات بحث کنیم که کارمندانمان به کتابخانه ها بروند یا نروند! |
استاندار لرستان |
سید حسین صابری ادامه داد: همین مانده است که ارباب رجوع پس از مراجعه به ادارات و دستگاههای اجرایی استان با غیبت مدیران به دلیل بازدید از کتابخانه ها مواجه شوند و کار مردم لنگ بازدید مدیران بماند!
وی با بیان اینکه بازدید از کتابخانه ها باید در اوقات فراغت مدیران مورد توجه قرار گیرد، بر ضرورت طرح پیشنهادات مهم و کاربردی در اینگونه جلسات تخصصی تاکید کرد.
استاندار لرستان با اشاره به کمبودها و چالشهای حوزه کتاب لرستان، بر ضرورت ارتقا وضعیت کتابخانه های عمومی استان تاکید کرد و گفت: به جای احداث کتابخانه های جدید و پیشنهادات غیر اجرایی به دنبال بازسازی کتابخانه های استان از جمله کتابخانه زلزله زده شهید باهنر شهرستان بروجرد باشید.
صابری ادامه داد: در حالیکه همه ساختمانهای زلزله زده در جریان زلزله سال 85 نوسازی شده اند ولی هنوز کتابخانه شهید باهنر به همان حالت تخریب شده باقی مانده است.
وی با اشاره به وضعیت کتابخانه مرکزی لرستان، گفت: با وجود اینکه عملیات اجرایی این کتابخانه از سال 82 آغاز شده است ولی هنوز پیشرفت فیزیکی قابل توجهی ندارد.
استاندار لرستان همچنین با اشاره به طرح کتابخانه های باز در استان، گفت: ابتدا به صورت آزمایشی این طرح در چند اداره و دستگاه اجرایی فرهنگی استان انجام شود و در صورت حصول نتیجه مطلوب به دیگر دستگاهها نیز تعمیم داده شود.
در این جلسه همچنین مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان نیازسنجی های انجام شده برای سفر سوم هیئت دولت در بخش کتابخانه ها را مطرح کرد و از پیشنهاد ایجاد چندین کتابخانه عمومی در استان لرستان برای طرح در این سفر خبر داد.
البته این پیشنهاد "سید عارف علوی" نیز با واکنش استاندار لرستان همراه شد تا سیدحسین صابری از بی عدالتی در توزیع کتابخانه های عمومی میان شهرستانهای استان انتقاد کند و خواستار بررسی و بازنگری این پیشنهادات برای طرح در سفر سوم هیئت دولت شود.
جلسات تخصصی از جمله جلسه کتابخانه های عمومی باید با ضمیمه کردن پیشنهادات کارشناسی محصول جلسات آسیب شناسی در دستگاهها متولی تشکیل شود تا اینگونه جلسات تنها به منظور برگزاری یک جلسه تشکیل نشود بلکه اینگونه جلسات دارای نتایج کاربردی برای اجرایی کردن در سطح جامعه باشد |
سخنرانی های عمده جلسه کتابخانه های عمومی استان لرستان با وجود حضور خود مدیر کل کتابخانه های لرستان توسط سید عارف علوی ایراد شد تا خبرنگاران با نوع تازه ای از تعامل آشنا شوند |
البته سخنرانی های عمده جلسه کتابخانه های عمومی استان لرستان با وجود حضور خود مدیر کل کتابخانه های لرستان توسط سید عارف علوی ایراد شد تا خبرنگاران با نوع تازه ای از تعامل آشنا شوند.
به هر حال در حالیکه لرستان با مشکلات جدی در حوزه کتاب از جمله روند کند احداث کتابخانه مرکزی لرستان پس از گذشت شش سال، کمبود کتاب در استان، فاصله زیاد لرستان با شاخص های حوزه کتاب، تحقق سند چشم انداز در حوزه کتاب، عقب ماندگی های برنامه چهارم در این بخش، کمبود کتابخانه های عمومی در شهرها و روستاها و کمبود اعتبار مواجه است به نظر می رسد جلسات تخصصی با حضور مسئولان ارشد لرستان از جمله استاندار باید محلی برای طرح پیشنهادات تخصصی و کاربردی باشد تا بخشی از مشکلات این حوزه مرتفع شود.
به نظر می رسد جلسات تخصصی از جمله جلسه کتابخانه های عمومی باید با ضمیمه کردن پیشنهادات کارشناسی محصول جلسات آسیب شناسی در دستگاهها متولی تشکیل شود تا اینگونه جلسات تنها به منظور برگزاری یک جلسه تشکیل نشود بلکه اینگونه جلسات دارای نتایج کاربردی برای اجرایی کردن در سطح جامعه باشد.
آنچه انکار نشدنی است که فرهنگ عمومی جامعه در ارتباط تنگاتنگ با حوزه کتاب و کتابخوانی قرار دارد و اهمیت این بخش نباید از اذهان دور بماند چرا که اگر قدم های ارتقا فرهنگ عمومی نیازمند عمق بخشی و تبیین است باید رد پای آن را در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی جستجو کرد.
به هر حال حوزه کتاب و کتابخوانی استان لرستان نیازمند توجه جدی و "تخصصی" به چالشهای این حوزه است تا بتوان قدمی را در راستای رفع بخشی از این موانع برداشت که امید می رود بازنگری در نوع نگاه متولیان این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما