۶ بهمن ۱۳۸۸، ۱۱:۵۴

سودانی:

ورود پساب به رودخانه ها کیفیت آب رسانی را مختل کرده است

ورود پساب به رودخانه ها کیفیت آب رسانی را مختل کرده است

مشهد - خبرگزاری مهر: نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس یکی از مشکلات کیفی در امر آبرسانی را آلودگی رودخانه ها از طریق ورود پساب ها به آنها دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، ناصر سودانی پیش از ظهر سه شنبه در آستانه همایش ملی "الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب" افزود: ورود آسان پسابهای بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی، خانگی و همچنین کشتارگاه ها به رودخانه ها و جویبارهای کشور نه تنها موجبات آلودگیهای زیست محیطی را فراهم می کند بلکه باعث بروز و شیوع انواع بیماریها می شود.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کارون یکی از رودخانه هایی است که به وسیله پسابهای مختلف آلوده شده، اظهار داشت: بخش اعظم بروز انواع بیماری های پوستی، خونی و برخی امراضی ناشناخته در خوزستان مربوط به آب شرب آلوده است.

سودانی تاکید کرد: با برنامه ریزی های دقیق و عملیاتی کردن طرحهای کارشناسی شده باید از آلودگی رودخانه ها جلوگیری کرد و در کنار آن سعی بر پاکسازی و سالم سازی آب آنها کرد.

نماینده مردم اهواز در مجلس تصفیه پسابها و همچنین جلوگیری از ورود آنها به مسیرهای مختلف را راهکار مناسبی برای جلوگیری از آلودگی رودخانه ها دانست و تصریح کرد: با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه می توان علاوه بر صرفه جویی در هزینه های سنگین ضد عفونی کردن آبها از تحمیل مخارج درمان بر اقشار مختلف جامعه نیز جلوگیری کرد.

سودانی افزود: تصفیه پسابها و هدایت آنها به مزارع از جمله مواردی است که می تواند در امر استفاده بهینه از منابع آبی موثر باشد.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس طرح جداسازی آب شرب از بهداشتی را یکی از عوامل استفاه بهینه از آب اعلام کرد و افزود: طرح جداسازی آب شرب از بهداشتی باید قبل از توسعه شبکه های آب رسانی در ایران صورت می گرفت و اجرای آن در حال حاضر بسیار هزینه بر است.

وی اظهار داشت: معمولا در مصارف خانگی با هدر رفت آب شرب در حوزه مصارف بهداشتی مواجه هستیم که باعث افزایش هزینه ها شده و این در حالی است که در بعضی کشورها از سیستم دو انشعابی آب شرب و بهداشتی در منازل و یا توزیع آب مصرفی بهداشتی مطابق با استاندارد ها به صورت گالنی به درب خانه ها استفاده می کنند.

سودانی خاطرنشان کرد: متاسفانه ایران در امر مصرف آب تابع هیچ الگوی مدیریتی ثابتی نیست و خلاء وجود روشی که بتواند مصرف آب را وارد فرآیند تعادل و توازن کند، احساس می شود لذا باید شرایطی فراهم شود تا علاوه بر ایجاد توازن میان تولید و مصرف، امکان ذخیره سازی و بهره مندی از مازاد را نیز به وجود آورد.

همایش ملی " الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب " با همکاری استانداری خراسان رضوی، شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، شرکت آب و فاضلاب مشهد، شرکت سهامی آب منطقه ای خراسان رضوی، شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی، سازمان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، شهرداری مشهد، شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی، موسسه آموزش عالی صنعت آب و برق خراسان رضوی، دانشگاههای فردوسی و آزاد مشهد و بخش خصوصی یکم اسفند ماه در هتل پردیسان مشهد برگزار می شود .

کد خبر 1024093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha