۲۱ مرداد ۱۳۸۳، ۲۰:۴۱

رئيس جمهور در جمع رايزنان فرهنگي ايران درخارج از كشور :

تبليغات موفق نبايد بي تفاوت به خواست عمومي بشر و گفتمان غالب جهان باشد

حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد خاتمي رييس جمهور ، عصر امروز در ديدار با رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ، از آنان به عنوان مبشران صلح ، مدارا ، همزيستي ، مدافعان از حقوق انسان و از جمله ملت ايران ياد كرد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"  آقاي خاتمي در اين ديدار به تبيين مفهوم واقعي تبليغ و بلاغت پرداخت و گفت: تبليغ اگر درست انجام گيرد ارزنده ترين فعاليت اجتماعي انسان است و رسالت شما رساندن پيام فرهنگ ، انقلاب و ملت ايران به ديگران است.

رييس جمهور با اشاره به تاثير مهم تبليغات در عرصه هاي سياسي ، اجتماعي و اقتصادي جهان امروز از فضايي تبليغاتي كه به جاي توجه به جنبه هاي فطري انسان بر هوس ها و نيازهاي مادي او دامن مي زند، ابراز تاسف كرد و گفت: متاسفانه دنيا ارباباني دارد كه با دامن زدن به نيازهاي مادي و هوس ها در فكر تامين خواست هاي انحصار طلبانه ومنافع خاص خود هستند.

آقاي خاتمي روح دنياي جديد را سودا نگاري توصيف كرد و اظهار داشت: در چنين فضايي آنهايي كه قدرت بيشتري دارند ، همه مفاهيم بزرگ  و دستاوردهاي مهم بشر مانند مردم سالاري و حقوق بشر را مصادره به مطلوب مي كنند و اين مصيبت بزرگي است.

رييس جمهور از مردم سالاري ، ازادي و حقوق بشر به عنوان گفتمان غالب جهان امروز ياد كرد و گفت: اگر تبليغات مي خواهد موفق باشد ، نمي تواند بي تفاوت به خواست عمومي بشر و گفتمان غالب جهان او باشد.

آقاي خاتمي تصريح كرد: كساني كه امكانات وسيعي دارند ، با فهم اين خواست فراگير بشر ، تبليغات خود را در جهت سو استفاده از آن انجام مي دهند.

رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با تبيين جايگاه فرهنگ ايراني وتاثير متقابل ايران واسلام بر يكديگر در طول تاريخ ، تفكيك هويت ديني از هويت ملي را اشتباهي بزرگ خواند و گفت: آنهايي كه دين را در برابر هويت ملي قرارمي دهند ويا هويت ملي را در مقابل دين مي گذارند جز آشفتگي ، عقب گرد وايجاد مشكلات فراوان دستاوردي نداشته اند.

آقاي خاتمي اقتضائات زمان ومكان و مخاطب را در تكامل هويت دخيل دانست و با اشاره به ظهور برخي مفاهيم جديد نظير دموكوراسي گفت: امام خميني (ره)  با فهم دقيق اين مطلب و شجاعتي بي نظير بدون توجه به ديدگاههاي تنگ نظرانه و متحجران ، جمهوري اسلامي را مطرح و بر آن پا فشار كردند.

رييس جمهور سپس به مقبوليت عام طرح گفتگوي تمدنها در جوامع بشري اشاره كرد و گفت: طرح گفتگوي تمدنها يك تفنن نبود و كساني كه با گفتگو سركار ندارند، با جنگ و خشونت به آن جواب دادند.

آقاي خاتمي در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر ضرورت حفظ ارتباط با متفكران جهان گفت: انديشمندان و فرهيختگان از اوضاع كنوني جهان ناراضي هستند و  بايد گفتگوي تمدنها را به عنوان پاردايم تبليغي و ارتباط صحيح در اين جهان نهادينه كنيم .

رييس جمهوري بر تربيت نيروهاي خوش فكر ، آگاه و معتقد براي برقراري ارتباط فكري و عاطفي با مردم جهان بويژه ايرانيان ساكن در كشورهاي خارجي تاكيد كرد و گفت: قلب ايرانيان همواره براي ايران مي تپد و بايد از وجود مشترك نظير زبان فارسي به عنوان نقطه اتصال با آنان بهره گرفت.

رييس جمهوري از طرح تاسيس سازمان ملي ايرانيان خارج از كشور با شرط عدم وابستگي به دولت و تحرك و پويايي بيشتر حمايت كردو خواستار بهره گيري از هنر براي انجام هر چه بهتر رسالت رايزنان فرهنگي كشور شد.

پيش از سخنان رييس جمهور اقاي احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درگزارشي مشكلات، سياستها و اهداف كلان فعاليت فرهنگي درخارج از كشور را تبيين كرد.

همچنين حجت الاسلام محمدي عراق رييس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامي به تشريح عملكرد و نيازهاي اين سازمان پرداخت و گفت: در صورت حمايت بيشتر دولت، خانه هاي فرهنگ در خارج از كشور به منظور تحقق اهداف سازمان به تعداد كشورهاي داراي توافق نامه هاي همكاري فرهنگي گسترش خواهد يافت.

کد خبر 102911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha