۱۵ بهمن ۱۳۸۸، ۱۸:۰۰

رحیمی:

دولت برای خودکفایی در شکر از صنایع نیشکر خوزستان حمایت می کند

دولت برای خودکفایی در شکر از صنایع نیشکر خوزستان حمایت می کند

اهواز - خبرگزاری مهر: معاون اول رئیس جمهور گفت: در صورتی که شرکت نیشکر خوزستان و صنایع جانبی قادر به رساندن کشور به خودکفایی در زمینه مصرف شکر است، دولت به شدت از این طرح حمایت می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، محمدرضا رحیمی ظهر پنجشنبه در بازدید از کارخانه نیشکر دعبل خزایی از مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر خوزستان خواست طرحی را برای رساندن کشور به خودکفایی در بخش شکر ارائه کند.

وی افزود: در صورتیکه اجرای طرح عملی بود دولت هیچ محدویتی در پرداخت و اختصاص اعتبار در این خصوص نخواهد داشت و به شدت و با تمام وجود از طرح خودکفایی کشور در زمینه شکر حمایت خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر خوزستان نیز در این دیدار با استقبال از پیشنهاد معاون اول رئیس جمهور گفت: در صورتی که دولت از نظر مالی از این طرح حمایت کند استان خوزستان می تواند کل نیاز شکر که سالانه دو میلیون تن است را تامین کند.

عباس بذرافکن اظهار داشت: سال گذشته 160هزار تن در انبارهای این شرکت ماند و خریداری پیدا نکرد در حالیکه کشور در حال وارد کردن شکر بود.

وی بیان کرد: صنایع نیشکر می توانند علاوه بر تامین شکر اشتغالزایی فراوانی به همراه داشته باشند ضمن اینکه از ضایعات شکر می تواند حدود 600 نوع محصول پرکاربری تولید کرد.

وی تاکید کرد: اگر کل طرح توسعه نیشکر خوزستان اجرا شود آثار اقتصادی فراوانی می تواند به همراه داشته باشد که از این جمله می توان به تامین شکر مصرفى حدود 28 میلیون نفر با مصرف سرانه 25 کیلوگرم در سال، تامین کاغذ مصرفى حدود 27 میلیون نفر با مصرف سرانه 13 کیلوگرم در سال، تامین تخته صنعتى (MDF) مصرفى حدود 19 میلیون نفر با مصرف سرانه 5.2 کیلوگرم در سال، فراهم آوردن امکانات تولید 80 هزار تن گوشت قرمز با استفاده از خوراک دام تولیدى که با مصرف سرانه 15 کیلوگرم، گوشت مورد نیاز5.4 میلیون نفر از جمعیت کشور فراهم مى شود، تولید محصولات بیوتکنولوژى که هم مصرف داخلى دارد و هم قابل صدور به خارج از کشور است و ایجاد بیش از 50 هزار شغل اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر خوزستان در این دیدار گفت: به سبب نیاز کشور به شکر و جلوگیرى از واردات آن، در سال 1362 شوراى شکر تشکیل شد و در مطالعاتى که از سال 1363 تا 1365 توسط صندوق مطالعات نیشکر صورت گرفت ضرورت تاسیس شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبى به تصویب دولت رسید و این شرکت در سال 1369 تاسیس شد و اجراى طرح مطالعاتى مذکور را بر عهده گرفت.

عباس بذرافکن افزود: بند "ه" تبصره 29 قانون برنامه اول، وزارت کشاورزى را مکلف کرد تا به منظور خودکفایى در تامین شکر مورد نیاز کشور به ایجاد هفت واحد کشت و صنعت نیشکر به وسعت 84 هزار هکتار خالص کشت نیشکر و احداث کارخانجات جانبی در خوزستان کند.

کد خبر 1029940

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha