به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، حجت الاسلام مالک اژدر شریفی ظهر یکشنبه در نشست علمی و حقوقی دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشر اسلامی افزود: در زمان طاغوت هیچگاه قضات نمی توانستند برخلاف نظام وقت رأی صادر کنند اما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قضات به حدی دارای استقلال هستند که حتی رئیس قوه قضائیه نمی تواند در رأی آنان دخالت کند.
وی تأکید کرد: تشکیلات قضایی به حدی مستحکم است که اگر شخصی در خصوص رأی صادره از قاضی شکایتی داشته باشد می تواند شکایت خود را به مرجع خاصی ارجاع دهد و در دادگاه تجدید نظر به خواسته وی رسیدگی شود.
این حقوقدان و صاحب نظر اظهار داشت: رویه صدور رای در دادگاه های رژیم طاغوت به نفع حاکمیت وقت بود اما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، قضات مستقل بوده و رئیس قوه قضاییه نیز در رای آنان دخالتی ندارد.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در رای دادگاه های نظام اسلامی خودسری وجود ندارد، اظهار داشت: خودسری وجود ندارد اما استقلال رای موجود است.
حجت الاسلام شریفی با اشاره به اینکه طی شش سال گذشته شش تن از قضات به دلیل ارتشا و تخلفات منفصل از خدمت شده اند، افزود: با وجود پیشرفتهای زیادی که با احیای دادسراها در انقلاب اسلامی انجام پذیرفته تا رسیدن به آئین دادرسی مطلوب و منطبق بر فقه و شرع فاصله زیادی داریم.
این استاد حوزه و دانشگاه ضمن انتقاد از عدم تحقیقات و کار لازم در مورد مسائل جزایی و مجازات اسلامی از سوی فقها افزود: علت تغییرات مداوم قانون مجازات اسلامی هم شاید عدم تطبیق کامل این قوانین با شرع و فقه اسلامی باشد و دلیل عمده آنهم اینست که در مسائل فقهی روی جزا کمتر مانور داده شده است.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی اظهار داشت: امیدواریم با وجود تصویب لوایح موجود در مجلس نقایص موجود در دستگاه قضایی برطرف شده و شاهد جامعه ایی با پیشرفت روز افزون به سوی تعالی باشیم.
حجت الاسلام شریفی با تاکید به حفظ و صیانت از حقوق شهروندی گفت: تشکیلات قضایی ساز و کارهایی را برای شکایت نسبت به رای صادره دادگاه ها برای حفظ حقوق شهروندی اتخاذ کرده که در دادگاه های تجدید نظر رای دادگاه ها قابل واخواهی است.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به فعالیت های ستاد حفاظت اجتماعی گفت: در مورد کارت شناسایی اعضاء دقت و حساسیت زیادی به خرج داده شود تا جلوی سواستفاده های احتمالی گرفته شود.
حجت الاسلام مالک اژدر شریفی توزیع بسته های آموزشی برای مناسبت های خاص از قبیل کاروانهای عروسی و تذکرات شرعی به شهروندان را از دیگر برنامه های دادگستری استان برای جلوگیری از برخی جرائم در مراسم عروسی اعلام کرد.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی با تایید وجود نواقصی در شوراهای حل اختلاف افزود: برای رفع این نواقص کمیته ای مرکب از رئیس شوراهای حل اختلاف ، معاون دادستان و... در استان تشکیل داده تا ضمن رفع این موانع و نواقص بر عملکرد شوراهای حل اختلاف بازرسی و نظارت داشته باشند.
نظر شما