به گزارش خبرگزاری مهر، موضوع استفاده جمهوری اسلامی ایران از فن آوری صلح آمیز انرژی هسته ای همواره در دوره های مختلف بعنوان یکی از موضوعات مهم واستراتژیک در کشورمان مطرح بوده است. اما در هیچ دوره ای موضوع استفاده کشورمان از این فن آوری آنهم بصورت صلح آمیز مانند دوره فعلی برای جامعه جهانی چالش برانگیز نبوده است.
این حقیقت که استفاده از فن آوری صلح آمیز هسته ای حق مسلم ما است برهیچ کس پوشیده نیست زیرا در اندک زمانی نظام بین الملل که جمهوری اسلامی ایران هم جزء آن است دچار بحرانی بنام بحران انرژی خواهد شد و آن هنگام خواهد بود که همگان دست به دامان انرژی هسته ای برای استفاده در حوزه های گوناگون خود خواهند شد.
غرب به سرکردگی ایالات متحده هم اکنون در صدد است که با استفاده از اهرم فشاری بنام "تحریم" کشورمان را از برخورداری واستفاده از فن آوری صلح آمیز انرژی هسته ای محروم نماید ولی به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران این نیرنگ غرب در دور تازه نیز همچنان بی نتیجه خواهد بود زیرا در طول 3 دهه گذشته ایران با تحریمهای تحمیلی غرب همواره دست وپنجه نرم کرده است واتفاقا همیشه این تحریمها بودند که دانشمندان کشورمان را به خودباوری وخود اتکایی رساندند و فعل خواستن را در بسیاری از موارد صرف کرده اند آنهم با اتکال به "همت، دانش وامکانات داخلی" خود.
همچنین فعالیتهای جمهوری اسلامی همواره زیرنظر آژانس بین امللی انرژی هسته ای بوده است بطوریکه در تمام گزارش های دوپهلوی "البرادعی" رئیس پیشین سازمان بین المللی انرژی اتمی هیچ انحرافی از فعالیتهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران به ثبت نرسیده است.
از این رو برخی از صاحبنظران براین باورند که پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران که در حال حاضر در شورای امنیت سازمان ملل است، ازجنبه "فنی- حقوقی" محل اعراب ندارد بلکه اکنون جنبه سیاسی پیدا کرده است.
جمهوری اسلامی ایران که یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی است، چند ماه گذشته و درآستانه به اتمام رسیدن سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران از آژانس انرژی اتمی درخواست دراختیار قرار دادن سوخت اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را برای استفاده در راکتورتحقیقاتی تهران که صرفا رادیو ایزوتوپهای دارویی را تولید می کند مطرح کرد که آژانس هم با دیگر کشورهای عضو این مسئله را عنوان کرد، باوجود اینکه طرف غربی این موضوع را پذیرفت اما در حقیقت قصد داشت که به بهانه مبادله اورانیوم غنی شده، سوخت تولید شده در داخل را از کشور خارج نماید.
به هرتقدیر سیاست غرب درقبال تهران همواره سیاستی مبتنی بر"یک گام به پیش" و"یک گام به پس" بوده ، اما دکترین جمهوری اسلامی ایران نیز درمواجهه با این سیاست غرب بسیار هوشمندانه بوده است، بطوریکه مسئولان کشور ابتدا موضوع درخواست سوخت را از کشورهای دارنده بویژه غربیها مطرح کرده اند وهمچنین در برابر اولتیماتوم غرب، تهران هم با استفاده از سیاست "مقابله به مثل" به غرب اولتیماتوم داد، که تاکنون هم با وجود اما واگرهای بسیار هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.
در این رابطه در هفتمین روز از دهه مبارک فجر یعنی یکشنبه هفته جاری دکتر محمود احمدی نژاد دستورغنی سازی اورانیوم 20 درصدی را برای تامین سوخت راکتور امیرآباد را صادر کرد. وی با اشاره به مهلت دو ماهه ایران به غرب برای تامین سوخت رآکتور تهران، تاکید کرده بود که ایران همچنان آماده گفتگو بر سر راه های مبادله سوخت اتمی است.
همچنین نمایندگان مجلس طی بیانیه ای تاکید کردند که تصویب 3 قانون در مجلس شورای اسلامی در رابطه با حقوق هسته ای ایران دلیل بر حساسیت نمایندگان مردم ایران بر این حق ملی است و همه مسئولان باید با هوشیاری در مقابل فریبکاری آمریکا و غرب در پیشنهاد معاوضه دروغین سوخت ایستادگی نمایند و بدانند که چارچوب حرکت ما صرفا رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
به نظر می رسد که "اعتمادسازی" متقابل "تهران-غرب" راه برون رفت از فضای کنونی باشد اما بی تردید این حرکت متحورانه جمهوری اسلامی ایران در غنی سازی اورانیوم 20 درصد تاثیر مهمی را برطراحی معادلات آینده غرب نسبت به تهران خواهد گذاشت. ولی سئوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا نهایتا غرب مجبور به پذیرفتن ایران هسته ای خواهد شد؟.
درچنین فضایی بود که امروز سه شنبه با حضورعلی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ودیگر مسوولان سازمان، تزریق اورانیوم با غنای5/3 درصد برای تولید اورانیوم با غنای 20 درصد در تاسیسات غنی ساز نطنز آغاز شد.
به گزارش مهر، از صبح امروز با انتقال اورانیوم 5/3 درصد از کپسول حدود دو تن به کپسول حدود 50 کیلوگرمی، روند تولید اورانیوم غنی شده تا سقف 20 درصد آغاز شده است.
در همین رابطه نیز جمهوری اسلامی ایران روز گذشته دوشنبه از طریق نمایندگی دائم خود در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نامهای رسمی تصمیم خود برای تولید اورانیوم تا سقف 20 درصد را اعلام کرد. همچنین آغاز روند تولید اورانیوم با غنای 20 درصد با حضور و نظارت مستقیم دو تن از بازرسان مقیم آژانس در ایران و همچنین دوربینهای آژانس انجام میشود.
ایران در دوم ژوئن 2009 در نامهای از آژانس درخواست کرد تا سوخت راکتور تحقیقاتی تهران را که در حال اتمام است تامین کند و آژانس در پیشنهادی به آمریکا و روسیه این درخواست ایران را با آنها در میان گذاشت اما این کشورها حاضر به دادن سوخت با غنای 20 درصد به ایران در چارچوب درخواستهای ایران و حساسیتها و نگرانیهایش نشدند.
نظر شما