به گزارش خبرگزاری مهر، در بخش نتیجهگیری این گزارش آمده است:
برنامههای توسعه اول تا سوم مطلب خاصی در خصوص رسانهها نداشته و فقط صدا و سیما را مورد توجه قرار دادهاند اما برنامه چهارم توسعه برخلاف رویه گذشته توجه بیشتری به رسانهها داشته به نحوی که قانون جامع رسانهها و تبلیغات، استفاده مدیریت شده از ماهوارهها و نظام صنفی را آورده و البته هیچ ساز و کاری برای پیگیری این امور و موارد دیگر پیشبینی نکرده است. مرکز پژوهشها سپس با توجه به این ایرادات، مواردی برای گنجاندن در برنامه پنجم توسعه پیشنهاد کرد:
1 – نقش رسانههای دولتی باید در روند توسعه تبیین شود زیرا ابزار ارتباطی توسعه در تمامی کشورها رسانهها هستند و لذا ضروری است که در برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در خصوص توسعه آورده شود تا رسانههای دولتی در راستای اهداف ارائه شده برنامهریزیهای خود را انجام دهند.
2 – صدا و سیما به تدوین و اجرای سند توسعه ملزم شود با عنایت به اینکه صدا و سیما تنها رادیو تلویزیون کشور است و در ضمن مهمترین عامل در تسریع روند توسعه نیز به شمار میرود لذا ضروری است که این سازمان مکلف شود تا سند مربوط به مسئولیتهای صدا و سیما در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در سال اول تدوین و در سالهای دیگر اجرا و گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
3 – تنفیذ مواد مربوط معطل مانده در برنامههای توسعه پیشین نیز ضرورت دارد موضوعاتی همچون قانون جامع رسانهها و تبلیغات، استفاده مدیریت شده از ماهوارهها، صندوق حمایت از رسانهها و نظام صنفی اهالی فرهنگ و رسانه، لایحه امنیت شغلی اصحاب رسانه، بیمه بیکاری اصحاب رسانه، از مواردی هستند که مورد عنایت سازمانهای متولی قرار نگرفتهاند. ضروری است برنامههای مغفول قابل تحقق، مجددا تکرار و زمینه تحقق حتمی آنها ایجاد شود.
4 – الزام صدا و سیما به تهیه لایحه اصلاح قوانین خود نیز ضرورت دارد چرا که قوانین و مقررات صدا و سیما (اساسنامه و قانون اداره) با تغییر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1368، باید با آن منطبق میشد که این مهم در دو دهه گذشته انجام نشده؛ لذا ضروری است صدا و سیما مکلف شود طی لایحهای واحد، قوانین مربوط به خود را منطبق با قانون اساسی، پیشنهاد دهد.
5 – همچنین صدا و سیما و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای ایجاد راهکاری در زمینه استفاده از فناوری همگرا باید همکاری کنند با عنایت به اینکه صدا و تصویر در انحصار سازمان صدا و سیما و امواج در انحصار وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات است و به تبع آن استفاده از فناوری ارتباطی همگرا برای هیچ یک میسر نیست، لذا ضروری است این دو در خصوص استفاده از فناوری همگرا به تفاهم برسند و جامعه را از این دستاورد محروم نسازند.
6 – الزام دولت در تهیه بودجه دیجیتال سازی صدا و سیما نیز ضروری است زیرا تا سال 2012 تمامی سیستمهای رادیو و تلویزیونی جهان از آنالوگ به دیجیتال تغییر خواهند یافت و ایران در این میان به علت مشکلات مالی از این قافله عقب مانده است، لذا ضروری است برنامه پنجم دولت را مکلف به تهیه امکانات ملی برای تحقق این امر کند.
نظر شما